‘DONESU KAD IMAJU...‘

Djed koji brine o napuštenim unucima: ‘Borit ću se za njih dok sam živ. A o sinu i snahi neću reći ružnu riječ‘

Djed Edin

 Printscreen/hayat/
Sin zove, donese kad ima. Snaha uplati kad može. Ne mogu lagati, kaže gospodin Edin

Borit ću se za djecu dok sam živ, to je u razgovoru za Avaz drhtavim glasom izjavio 53-godišnji Edin Džafić iz Breze u Bosni i Hercegovini.

Edinova i životna priča njegovih unuka prije nekoliko je dana raznježila regiju. Naime, Edinov sin i snaha napustili su trojicu sinova i kćer nakon nesuglasica u braku, a brigu o djeci preuzeli su djed Edin i baka. Djeca imaju jednu, tri, četiri i šest godina.

- Sin i snaha su se posvađali, a stanovali su na katu iznad nas. O svemu su bili obaviješteni i njeni roditelji. Dolazila nam je i socijalna služba, priča tiho Džafić.

Ipak, zahvalan je na svemu što ima. Kaže da živi u dobrim uvjetima.

- Dok sam živ, djeci neće ništa nedostajati. Dok su ona kod mene i dok je ovih mojih deset prstiju, djeci neće ništa nedostajati, kaže Džafić u razgovoru za Avaz.

Dodao je da njegov sin sada stanuje u Ilijašu, a snaha je u Budvi, gdje i radi. Istaknuo je da sin i snaha uplaćuju novac za djecu. Kako kaže, djecu čuva već godinu dana i svakodnevno se, zajedno sa suprugom, brine o njima.

- Sin zove, donese kad ima. Snaha uplati kad može. Ne mogu lagati. Sada se brinem o njima, a do kada, vidjet ćemo. Nije mi teško. Normalno, nedostaje mi sin, priča tužno gospodin Edin.

Istaknuo je da je pošten te da nikada neće reći ružnu riječ ni za koga. Spomenuo je da djeca često pitaju za roditelje, kada će im majka doći, a on ih utješi.

- Djeci nedostaje majčina i očeva ljubav. Trudit ću se, ali im ne mogu pružiti ljubav kao oni. Meni djeca ne smetaju. Dok je mene, djeca će imati sve, ističe Džafić.

- Ona je za mene moja nevjesta i uvijek će biti, kaže Džafić na pitanje o snahi.

Dodaje da mu susjedi rado pomognu i upitaju je li im potrebna pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 02:44