UNAPRIJEĐENI SOFTVER

VIDEO: STIŽE NOVI AMAZONOV TABLET Kindle Fire HDX je brži, diskretniji, a sada i poslovni gadget

 YouTube

Amazon je u srijedu najavio tri nova tableta Kindle Fire: Kindle Fire HDX od 8,9 i 7 incha i jeftiniji Kindle Fire HD. Svi modeli bit će brži, imat će bolje ekrane i unaprijeđeni softver i dizajn. "Uvijek smo željeli praviti hardver koji nestaje i sklanja se s puta. Kad čitate knjigu ne razmišljate o ljepilu i uvezu", rekao je osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos pokazujući nove proizvode u sjedištu Amazona u Seattleu.

Da bi se napravio gadgete koji će korisnici uspješno ignorirati, najveći novac i znanje treba uložiti u hardver. Amazon je cijelu prošlu godinu razvijao svoju novu liniju Kindlea.

Novi Kindle je tanji i brži, ali korisnici će najveću razliku zamijetiti na ekranima. Rezolucija je povećana, u 8,9 inčni tablet ima 339 dpi-ja na rezoluciji ekrana 2560x1600. Boje su preciznije, a ekran automatski prilagođava kontrast prema svjetlu u okolini.

Ubrzan je novim quad-core procesorom od 2,2GHz, s 2GB RAM-a i boljom grafičkom karticom, pa je navigacija među izbornicima, gledanje filmova i animacija ide brže i glatko. Amazon je svoj jeftiniji novi proizvod Kindle Fire HD predstavio kao novi hit, cijena mu je 139 dolara i malo je brži od lanjskog modela. Targetiran je na mlađu publiku. Amazon je predstavio i Mayday, novu opciju tehničke podrške kakvu imaju samo oni. kad se aktivira, u roku od 15 sekundi na ekranu iskoči mali box s licem pravog čovjeka, koji sjedi u Amazonovu centru za korisničku podršku. Možete ih vidjeti i čuti, a oni mogu čuti vas i vidjeti ekran vašeg tableta, ne mogu vidjeti korisnika, kako bi se izbjegle razne nepoželjne situacije, od chata do prankova. Amazonovi pomoćnici trenirani su da budu ljubazni i ugodni, čak i simpatični i brbljavi ako treba. Nakon što vas provedu kroz operaciju kojom ćete riješiti svoj problem, možete ostati i pitati ih da vam preporuče igrice ili knjige. Ta je usluga raspoloživa non-stop i besplatna je, ali samo za korisnike Kindle HDX modela, a proširit će je ovisno o mogućnostima regrutacije i obuke novih pomoćnika i, naravno, prodaje novih Kindlea.

Kindle Fire ide na totalno prilagođenu, gotovo neprepoznatljivu verziju operativnog sustava Android Jelly Bean, a ove godine Amazon je konačno pomirio s OS-om, nazvali su ga Fire OS 3.0, kodno ime Mojito.

Fire se prodaje kao uređaj za konzumiranje sadržaja, fizički portal u Amazonov nepregledni sustav knjiga, filmova, glazbe i robe široke potrošnje. Lani su uočili da ga sve više ljudi koristi kao uređaj za posao i produktivnost. Zato su novu verziju prilagodili poslovnom korištenju, ima bolji e-mail i aplikacije za čitanje dokumenata i više sigurnosnih funkcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:56