OPATIJSKI SAN

Uronite u sezonske okuse liburnijske rivijere

Kavana Strauss

 Filip Grzincic/
Jesenski okusi i mirisi privlače te inspiriraju gurmane na obilazak provjerenih gastro destinacija, ali i otkrivanje novih, posebno onih koje s ponosom baziraju svoju ponudu na lokalnim i sezonskim namirnicama

Jedna od takvih destinacija je Kvarner, odnosno Opatija, čija je gourmet scena zaštitni znak ove regije, pa se ukusna hrana, jelovnici prilagođeni sezoni, ali i dobro vino, mogu naći u brojnim vrhunskim restoranima sjevernog bisera Jadrana. Dolaskom hladnijih dana spomenuti lokali, redovno prepoznati i od strane renomiranih svjetskih gastro vodiča, mijenjaju i promoviraju svoje nove sezonske jelovnike s kreativnim sljedovima koji se sve više baziraju na povezivanju morskog i gorskog dijela regije. Upravo tu raznolikost kvarnerske, ali i hrvatske kuhinje, njeguju restorani u Liburnia Hotels & Villas, s gastro ponudom inspiriranom tradicijom, inovacijom i najboljim namirnicama iz lokalnih OPG-ova. Naime, osim što mogu uživati u udobnom smještaju i opuštajućem wellnessu široke Liburnia Hotels & Villas ponude, gosti mogu kušati lokalne delikatese te tako upoznati Opatiju i njezinu okolicu. Liburnia Hotels & Villas veliku važnost pridaju stvaranju novih i jedinstvenih iskustava koja će gostima ostati u nezaboravnom sjećanju, a tijekom jesenskog, ali i zimskoga razdoblja, osmislili su zanimljivu ponudu uz mnoštvo delicija za svačije nepce.

image
Ivor Mažar/
image
Ivor Mažar/
image
Melani Grabar/

Gosti restorana Cubo, fine dining restorana Hotela Ambasador u Opatiji, mogu uživati u dinamičnom jelovniku koji priča priču o lokalnoj gastronomiji, spoju tradicionalnog i modernog, uz kreativni pristup kulinarskom konceptu. Profinjeni ambijent restorana i bogati okusi jela uvrstili su restoran Cubo u novo izdanje renomiranog vodiča Gault&Millau, čija recenzija restorana ističe kreativna i atraktivna jela, opsežnu vinsku kartu, intiman interijer i opuštenu atmosferu. Iza Cubove pomno promišljene gastro ponude stoje chefovi Marin Šarić i Marko Mandek koji naglašavaju činjenicu da restoran surađuje s regionalnim proizvođačima te gostima poslužuje isključivo svježe lokalne sastojke lokalnih OPG-ova. Uz bok restoranu Cubo nalazi se i brojnim priznanjima nagrađen opatijski restoran Laurus.

image

Kavana Strauss

Filip Grzincic/
image

Festival čokolade Opatija

Petar Kurschner/Petar Kurschner

Romantični ambijent i spektakularni pogled na Kvarnerski zaljev čini ga idealnim za sve željne romantične atmosfere, a kulinarske delicije i izvrsna vina garancija su da će i gastro doživljaj biti posebno iskustvo. Sva jela s Laurusovog dinamičnog jelovnika su svježa, sezonska, domaća i kreativna, a bogatu vinsku kartu čine vrhunska domaća i strana vina. Jelovnik restorana temelji se na prvoklasnoj ribi, škampima, školjkama i jastozima iz vlastite jastožere. U ponudi su i njoki, domaća tjestenina te posebna poslastica - domaći kruh i vrhunske pizze iz krušne peći.

image

Liburnia

Maja Danica/
image
Ivor Mažar/

Spoj tradicije i inovacije Liburnia Hotels & Villas njeguju i u svojim kavanama koje se nalaze u povijesnim Heritage Collection hotelima Palace Bellevue i Heritage Hotel Imperial. Café Imperial mjesto je gdje se uživa u delicijama poput domaćih slastica i craft kave, ali i finih koktela. Uz dizajn s potpisom renomirane domaće dizajnerice interijera Mirjane Mikulec, ova kavana predstavlja predivan spoj povijesne baštine hotela i moderne atmosfere. Kavana Café Strauss, jedna od najpoznatijih opatijskih kavana smještena u Hotelu Palace Bellevue, nudi profinjenu atmosferu bečkih kavana. Terasa kavane idealna je za uživanje u suncu, pogledu, atmosferi i craft kavi, a poseban doživljaj su pâtisserie kreacije chefa Marka Bilušića koje su istovremeno i tradicionalne i moderne te pripremljene s puno pažnje od najboljih sastojaka. Za sve ljubitelje ukusnog bruncha, u ponudi su i međuobroci od sezonskih namirnica, od onih tradicionalnih pa do veganskih. Tijekom Festivala čokolade koji se održava u Opatiji od 10. do 12. studenog, u kavanama Café Strauss i Café Imperial goste očekuju neodoljive čokoladne delicije, ali i kreativne radionice uz stručno vodstvo opatijske umjetnice Klare Rabenseifner Miljević te izložbe.

image

Kavana Strauss

Filip Grzincic/

Gosti kavane Café Strauss moći će razgledati i ekskluzivnu izložbu „Opatijski san riječkoga čokoladnog slona“ koja je organizirana u suradnji Liburnia Hotels & Villas i Muzeja grada Rijeke, o Slonu, prvoj tvornici čokolade i kakaa u Hrvatskoj koja se prvi put spominje još 1896. godine! Stoga začinite ove jesenske mjesece, posjetite Opatiju i uživajte u bogatoj gastro ponudi Liburnia Hotels & Villas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:31