VEČER ZA PAMĆENJE

Glumci zagrebačkog HNK pripremaju glazbenu posvetu svojem gradu: ‘Vraćam se, Zagrebe, tebi‘

HNK, proba za koncert ispred HNK ‘Vraćam se, Zagrebe, tebi‘
 

 Ronald Gorsic/Cropix
U programu nazvanom ‘Vraćam se, Zagrebe, tebi‘ 8. srpnja, izvest će najljepše pjesme i bezvremenske hitove

Glumci zagrebačkog HNK, predvođeni Nikšom Kušeljem i glazbenim producentom Antom Gelom, pripremaju glazbeni spektakl koji će treću godinu zaredom napuniti zagrebačke ulice na mega koncertu 8. srpnja.

Pozornica ispred nacionalnog kazališta donosi jedinstvene izvedbe pod nazivom "Vraćam se, Zagrebe, tebi", a glazbeno će se isprepletati razni glazbeni žanrovi posvećeni velikim zagrebačkim autorima, pjesnicima, aranžerima, pjevačima i bendovima.

Priča je jednostavno posvećena Zagrebu, kao prijatelju, a slavno ga je društvo toliko puta opjevalo da je i službeno postao najopjevaniji grad u Europi. Od Britvića, Goloba i Robića preko Špišića i Krajača dolazimo do Dujmića, Houre, Rippera i ostalih velikana. Tako će publika moći uživati u evergreenima, šansonama, pop-izvedbama, rocku, ali i kultnim navijačkim pjesmama posvećenima Dinamu. Zanimljiva je činjenica da nisu samo rođeni Zagrepčani skladali i pjevali za Zagreb. Bilo je tu Splićana, Dubrovčana, Slavonaca, Zagoraca...

Pjesme će uz orkestar pjevati glumci svih generacija koji se intenzivnim probama pripremaju kako bi u organizaciji zagrebačkog HNK i Jutarnjeg lista još jednom ostvarili večer za pamćenje. U dobroj atmosferi uz bend Ante Gele svoje će vokalno umijeće pokazati Filip Vidović, Lovro Juraga, Jelena Perčin, Glorija Dubelj, Ivana Boban, Gita Hajdarhodžić, Iva Mihalić, Igor Kovač, Mirta Zečević, Slavko Juraga i Goran Grgić te sopranistica Darija Auguštan i tenor Filip Filipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:54