ZDENKA KOVAČIČEK

‘Žena za sva vremena‘ u zagrebačkom klubu obilježava životni jubilej

Zdenka Kovačiček

 /Peti Kupe
Prema formuli 40+40 Zdenka će 7. ožujka obilježiti dva životna razdoblja.U osvježenom repertoaru bit će i kultne pjesme koje već godinama nije izvodila

Osam desetljeća života uvijek je vrijedno divljenja, a pogotovo kad je cijeli taj život posvećen glazbi. Stoga Zdenka Kovačiček cijelu ovu godinu obilježava životni jubilej te dva puta po 40 godina karijere. Veliki obljetnički koncert održat će sa svojim Greenhouse Blues Bandom u četvrtak, 7. ožujka u Petom Kupeu.

Na domaćoj glazbenoj sceni Zdenka se nalazi već 67 godina, a tijekom tako impresivnog perioda ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika "Frka" i "Mali crni brat" s njezinih ranih izdanja.

image

Zdenka Kovačiček

Bofoto/

Upravo stoga Zdenka ponovno pod svjetla pozornice donosi repertoar iz oba svoja 40-godišnja razdoblja. U novim aranžmanima predstavit će i njoj drage pjesme koje su se u posljednje vrijeme mogle rjeđe čuti na njezinim nastupima kao što su "Mi volimo soul", "Hello Mr Elton John", "Volim te kao konja" i "Elektra".

Zdenka u godini životnog jubileja priprema razna iznenađenja, nove pjesme i suradnje, kao i objavljivanje boxa s četiri njezina najposebnija CD-a, među kojima je i manje poznati album snimljen na engleskom. Sve to najavit će nastupom 7. ožujka u osvit Dana žena i tako ponoviti prošlogodišnji spektakularni provod s veličanstvenom atmosferom kojeg nam je priuštila upravo na Dan žena.

Ulaznice su dostupne putem poveznice: www.entrio.hr/event/zdenka-kovacicek-4040-17571

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:22