GLAZBENI DOGAĐAJ

Zbor Izvor za svoju 30. godišnjicu priredio glazbeni spektakl u Lisinskom

 Zoe Šarlija
Publika je uživala u repertoaru od duhovnih šansona, preko Oliverovih hitova, pa do neizostavnog gospela

U utorak, 7. svibnja 2024. godine, zbor Izvor je veličanstvenim i emocijama nabijenim koncertom proslavio 30 godina neprekidnog umjetničkog djelovanja u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Publika je uživala u repertoaru od duhovnih šansona, preko Oliverovih hitova, koji su obilježili Izvorovu suradnju s velikanom, pa do neizostavnog gospela koji je na noge digao cijelu dvoranu.

Voditeljica zbora Ivana Jelinčić istaknula je važnost dugogodišnjeg djelovanja Izvora te poseban odnos koji članovi zbora dijele kao obitelj. Koncert je bio prava retrospektiva glazbenog putovanja koje Izvoraše spaja već preko tri desetljeća.

image
Zoe Šarlija

Ozračje zajedništva pokazalo se u svoj svojoj raskoši u jednom od najemotivnijih trenutaka koncerta, kada su se odjednom Izvorašima na pozornici iz publike pridružili i bivši članovi zbora. Ukupno 70 glasova privelo je koncert gospelovskom krešendu u kojem se više nije moglo razaznati gdje prestaje zbor, a počinje publika.

Uz zbor Izvor, slavlje su uveličali i dragi prijatelji zbora Izvor:

- Ivana Husar Mlinac, pjevačica i skladateljica

- Marija Husar Rimac, pjevačica i skladateljica

. Ema Gagro, bivša natjecateljica u showu The Voice i bivša članica zbora Izvor

- Tajana Belina, bivša natjecateljica u showu The Voice i bivša članica zbora Izvor

Slavljeničkim koncertom zbor Izvor tako se prisjetio svojeg razvoja te najljepših trenutaka postojanja.

image
Zoe Šarlija

Zbor djeluje u Župi svetog Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki. Osim po euharistijskom djelovanju, poznat je i po vlastitim koncertima te suradnjama s vrhunskim svjetskim i domaćim izvođačima.

Među suradnjama na koje su članovi zbora posebno ponosni, su one s Howard Gospel Choirom, Glorijom Gaynor, Oliverom Dragojevićem, Ivanom Kindl i Edom Maajkom. O kvaliteti zbora govori i činjenica da je nastupio u završnici emisije Do posljednjeg zbora Hrvatske radiotelevizije.

Na repertoaru Izvora su hitovi svjetovne glazbe, emotivne duhovne šansone te energični gospel po kojem je zbor poznat i izvan granica zemlje.

Ivana Jelinčić iza proslavljenog zbora s Trešnjevke stoji od njegova prvog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:48