DODJELA U VELJAČI

Objavljene nominacije za šestu nagradu Rock&Off, rekorder je indie senzacija IDEM, skupio ih je čak - šest!

Rock&Off

 Rock&Off
‘Izuzetno nam je drago što se svake godine povećava broj novih i nadolazećih bendova u nominacijama novinara u svim kategorijama‘

Nakon uspavanog perioda koji uvijek slijedi nakon nove godine, ovog ponedjeljka glazbeni svijet probudile su nominacije za prestižnu nagradu Rock&Off, čije ćemo dobitnike doznati 2. veljače u Tvornici Kulture, na najboljem tulumu u gradu.

Nominacije su rezultat zbroja glasova stručnog žirija koji je sastavljen od više od 90 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija koji su za izvođače u velikoj konkurenciji glasali u dva zasebna kruga. Ovogodišnji rekord po broju nominacija drži IDEM s čak šest nominacija, a slijede ga Pips, Chips & Videoclips s pet nominacija te LET 3, Klinika Denisa Kataneca i Vojko V s četiri nominacije.

Protekla je godina u autorskom i koncertnom smislu donijela velik broj uspješnica što je samo dodatno stavilo pritisak i otežalo odluke stručnog žirija koji je morao odabrati nominirane u čak 9 kategorija - Album godine, Pjesma godine, Koncertni izvođač godine, Veliki prasak godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine i Electro&Off izvođač godine. U posljednjoj, Iskonovoj nagradi publike, glasači će moći odabrati i nagraditi svoje favorite na webu www.iskon.hr od 19. siječnja do 2. veljače u podne.

U jednoj od najkonkurentnijih godina i najtežoj za odluke žirija još od nastanka nagrade, istaknula su se poznatija imena koja su postigla opipljive uspjehe. U konkurenciji za album godine natječu se Baba Yaga - “Musaka”, IDEM - “poyy”, Klinika Denisa Kataneca - “Kao zao kor”, M.O.R.T. - “Samo hrabro i bez veze”, Nina Romić - “Jezero”, Pips, Chips & Videoclips - “Vesna” te Vojko V - “Dvojko”.

Pjesme koje su najviše odzvanjale u našim ušima prošle godine i zaslužile nominaciju su Grše - “Mamma Mia”, IDEM - “Par put godišnje”, Let 3 - “Mama ŠČ!”, M.O.R.T. - “Svijet se sužava”, Natali Dizdar - “Ocean”, Pips, Chips & Videoclips - “Većinom” te Vojko V - “Mamacita”.

Jedna od boljih koncertnih godina iznijela je na manje, ali i najveće pozornice nezapamćenu energiju domaćih izvođača koji su se svojim koncertnim izdanjima urezali publici i struci u pamćenje. Za koncert godine nominirani su Damir Urban, Goran Bare & Majke, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, Pips, Chips & Videoclips i Vojko V.

Nagradom “Veliki prasak godine” za najbolje nadolazeće glazbenike koji su u prošloj godini napravili veliki pomak mogli bi biti nagrađeni Groovetastic, IDEM, TV EYE, Zimzelen i Živa.

Svoje mjesto u nominacijama u Rock&Off kategoriji osigurali su Dino Jelusick, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3 te Pips, Chips & Videoclips. Prema mišljenju žirija, u sestrinskoj Pop&Off kategoriji su svoje mjesto zaslužili Baba Yaga, Detour, Miach, Natali Dizdar te Nina Romić. Iza nas je i velika godina za rap scenu koju su obilježili brojni nastupi i hit singlovi izvođača poput Bore Balboe, Kreše Bengalke, KUKU$-a, Repera iz sobe te Vojka V koji su svi redom nominirani u Rap&Off kategoriji za ovogodišnju dodjelu nagrada.

image

Nagrada Rock&Off

Rock&Off

Petero nominiranih u Electro&Off svojim su trakama kroz prošlu godinu rasplesali i raspjevali brojne publike diljem regije, a njihova imena su: Jan Kinčl, Petar Dundov, Pi, Pocket Palma te Živa. Unatoč velikom broju prijedloga, kipić bi pak ove godine u kategoriji Jazz&Off mogao otići u ruke nominiranih Aldo Foško Collective, Ante Jeličić Quintet, Mangroove & Jazz Orkestar HRT-a, Mimika Orchestra te nemanja.

Za posebnu Iskonovu nagradu publike konkurencija je iznimno jaka ove godine, a natječu se Baba Yaga, Groovetastic, Grše, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, M.O.R.T., Natali Dizdar, Nina Romić, Pips, Chips & Videoclips, TV EYE, Zimzelen te Živa. Svi zainteresirani moći će glasati za svoje omiljene izvođače koji su svojim obilježili proteklu godinu i time zaslužili nagradu publike.

"Izuzetno nam je drago vidjeti da se svake godine povećava broj novih i nadolazećih bendova u nominacijama novinara u svim kategorijama jer očito igraju sve bitniju ulogu na sceni. Srećom, iskusnije kolege, unatoč dužem stažu na sceni, nisu izgubili svježinu s novima materijalima“, rekao je direktor Rock&Off -a Krešimir Blažević.

Njegov imenjak, Krešimir Madunović iz Iskona, dodatno je istaknuo kako će 6. izdanje biti najzanimljivije dosad.

"Konkurencija je izuzetno jaka u baš svim kategorijama, no da ne prepustite sve odluke samo žiriju - pozivam da od 19. siječnja i sami glasujete za ime koje vas je najviše veselilo, inspiriralo i glazbeno pratilo u prošloj godini. Glasovanjem ćemo i ove godine u žiri dodati više od 10.000 pratitelja domaće Rock&Off scene, a i nagrade za najsretnije su spremne".

Kompletan popis nominiranih možete provjeriti OVDJE.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:30