'OPIPLJIVI OSJEĆAJ ZAJEDNICE'

NME O SINOĆNJEM KONCERTU HEADLINERA INMUSICA Nick Cave dirigirao publikom i oduševljeno zaključio: 'Zato ste i pobijedili u nogometu!

Na kraju koncerta Nicku Caveu su se na pozornici pridružili fanovi iz publike
 Mladen Pobi / HANZA MEDIA
 

Nick Cave & the Bad Seeds zaključili su sinoćnji zapanjujući headlinerski nastup na INmusic festivalu u Zagrebu s više od desetak fanova na pozornici, javlja britanski NME u članku pod naslovom 'Nick Cave stvorio je kongregaciju epskim zatvaranjem drugog dana INmusic festivala'.

"U različitim točkama nastupa Cave je krčio put do publike zahvaljujući posebno oblikovanom podiju, dok su se ruke iz gomile penjale po njegovim nogama poput pipaka, prije nego što se povukao na pozornicu, zamotavši se preko piana", opisuje Jordan Bassett nastup legendarnog glazbenika.

Zagreb, 260618.
Jarun.
Druga vecer INmusic 2018 festivala odrzava se na jarunskom jezeru.
Na fotografiji: Nick Cave and The Bad Seeds.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA
Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave & The Bad Seeds ostavili su trajni utisak ovdje, zaključuje novinar NME-a i opisuje kako je Cave zazvao sve u publici da plješću kao jedan, a tada ih je naglo prekinuo jednim pokretom ruke. "To je je*eno fenomenalno", pohvalio je Cave reakciju fanova, a zatim se referirao na pobjedu hrvatske reprezentacije nad Islandom u utakmici koja je odigrana na Svjetskom prvenstvu ranije te večeri: "Zato ste i pobijedili u nogometu". Stvorio je opipljivi osjećaj zajednice, opisao je fascinirano novinar NME-a.

Nastup Jinxa na INmusic festivalu, koji su u članku zabilježeni kao kultna hrvatska pop grupa, privukao je, bilježi NME, ogromnu gomilu na 'Other World Stage' unatoč konkurenciji velikog ekrana na kojem se prikazivala utakmica Hrvatske i Islanda.

"Briljantno bizarni šou" koji je pružila Annie Clark (St. Vincent) s pratećim bendom pod maskama, imao je i "trenutke nježnosti", piše NME, kao kada je promjenila riječi svoje pjesme 'New York' u "Zagreb nije Zagreb bez tebe, ljubavi", a čak je uspjela ubaciti i referencu na glasoviti zagrebački Muzej prekinutih veza.

Zagreb, 260618.
Jarun.
Druga vecer INmusic 2018 festivala odrzava se na jarunskom jezeru.
Na fotografiji: nastup grupe St. Vincent.
Foto: Mladen Pobi / CROPIX
Mladen Pobi / HANZA MEDIA
St. Vincent

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:00