Kvadratura

Marijan Felver: Istražujući muziku mislio sam kako idem naprijed, ali sada mi se čini da napredujem prema unatrag

Marijan Felver

 Ivan Posavec/
Jedan od najpopularnijih zagrebačkih DJ-eva u petak, 22. prosinca, na Planet Srijedu dovodi uzbudljive glazbene goste iz Berlina

Da nema Felvera, zagrebački klupski život bio bi otužan. Bar za nas, stariju generaciju partijanera, koji smo otplesali svoje još u devedesetima. Kada ovaj DJ nešto u Zagrebu organizira, poput programa Stereotip, koji je pokrenuo s Dixonom, jednim od danas najpoznatijih DJ-eva na svijetu - ili aktualni program Planet Srijedu - ide se van. Pa tako svi u svome itinereru imamo sljedeći petak, 22. prosinca, mjesto radnje je klub Željezničar, a na programu su DJ-evi iz Berlina: Curses, Pablo Bozzi i Melanie Havens. I naš sugovornik.

Ovaj program Marijan Felver radi s, kako kaže, prijateljima iz agencije Utorak. "Jako se zabavljamo slažući tu organizatorsko-promotorsku kulu. DJ-vi koji će sudjelovati na ovom našem novom izdanju Srijede u petak, najbolje je svrstati u - next wave acid punx"; kaže Marijan. Specifičnost partyja koje Felver organizira jest da se događaju na neobičnim i neočekivanim mjestima. "Dosad smo svašta pokušavali. Bili smo ponekad i nadomak uspjehu da se pojavimo na vrlo nevjerojatnim mjestima, ali ponekad su nam ideje ispale i brbljivo megalomanstvo na granici smiješnoga. Jedan od razloga zašto je Planet Srijeda i nastala jest to da postanemo slobodniji, agilniji u toj našoj nedovršenosti svega postojećeg. Uzbudljivo bi bilo pronaći mjesto za klub, no valja uvijek težim putem ići. Onim na vesla. Ako se želi otkriti velika tajna, i da iz tog plesa nastane život", objašnjava ovaj svestrani DJ, kojeg često možete sresti po koncertima u gradu. Jer njega kao da - sve zanima. A kako bi, onima koji slučajno ne znaju, opisao svoj stil kao DJ-a?

"To nisam uspio definirati još od devedesetih, ali znam da me uvijek zanimala emocija. Prije sam istražujući muziku mislio kako idem prema naprijed, ali u posljednje vrijeme, sve mi se više čini da sam u nekoj vrsti napredovanja prema unatrag", kaže ovaj omiljeni zagrebački DJ, najavljujući uzbudljiv program za nadolazeću godinu. "U njoj slavimo i desetu godišnjicu Stereotipa, a bez Dixona je ne proslavljamo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 22:17