U TVORNICI

Lil Drito: Nastupili i Mlada beba, Macha Ravel, letnje smrti, ba$ha, Rouzi, Peki, Baks... Pogledajte kako je bilo

Lil Drito

 Marko Lopac
Neumorna energija više od tisuću posjetitelja ispunila je ovaj kultni koncertni prostor, a kroz večer na pozornicu kluba stalo je 20-ak izvođača i izvođačica iz regije

Točno godinu dana od premijernog izdanja, ove subote 30. rujna, "Lil Drito iz Tvornice" je drugu godinu zaredom ispunio zagrebačku Tvornicu kulture i ponovno pokazao snagu koju nosi nova generacija regionalnih trap & hip-hop imena.

Neumorna energija više od tisuću posjetitelja ispunila je ovaj kultni koncertni prostor, a kroz večer na pozornicu kluba stalo je dvadesetak izvođača i izvođačica iz regije, trenutno nepoznatih većem dijelu javnosti, ali dobro poznatih gen-z publici. Koncertnu večer otvorili su Jyro x Camel x Eldan, a pred pozornicom se već okupilo 500-injak posjetitelja, kako bi iskazali podršku ovom mladom triju, da bi se ta brojka iz nastupa u nastup uvećavala i dosegnula rasprodani kapacitet.

Zamišljen kao koncertna platforma za isticanje novih imena na domaćoj glazbenoj sceni, Lil Drito je kao jednodnevni festival već u svom prvom izdanju prošle godine okupio novu generaciju izvođača i izvođačica trap i r&b žanrova, od kojih su neki tada nastupili po prvi put, a danas, godinu dana kasnije iza sebe imaju zamijećena studijska izdanja, suradnje i bila su vodeća imena ovogodišnjeg line-upa festivala.

image

Lil Drito

Marko Lopac

Večer je i ove godine bila predstavljena koncertnim programom u dva dijela - isprva su kratke 15-minutne nastupe održala novija imena trap i r&b scene: Jyro x Camel x Eldan, Shtosmo, Dani, Nomark, Tej x Špiro, Lokki x Mavid i Sjena, da bi zatim drugi dio večeri bio ispunjen naelektriziranim dužim festivalskim nastupima izvođača Mlada beba, Macha Ravel, letnje smrti, ba$ha, Rouzi, Peki, Baks, TTM i Dino Blunt $ Swana.

"Lil Drito iz Tvornice" noviji je koncept prepoznatog domaćeg trap festivala Drito, koji je 2016. godine pokrenula booking agencija i izdavačka kuća yem. Prvo izdanje Drito festivala također se odvilo u Tvornici kulture kao jednodnevno glazbeno događanje s potpuno novim imenima, a event je bio rasprodan. Line-up prvog izdanja činili su High 5, KUKU$, Kiša metaka, Krankšvester…tada relativno nepoznati široj publici, a danas jedna od vodećih imena domaće scene, koja i samostalno rasprodaju klubove i koncertne prostore diljem regije.

Kroz godine, Drito festivali oblikovali su se u rasprodana događanja "Drito iz Tvornice", "Drito iz Boćarskog" i "Drito iz Osijeka" te postala središnje mjesto susreta gen-z publike i njihovih glazbenih heroja i heroina.

Vođen upravo inicijalnom idejom Drita, pokrenut je i Lil Drito iz Tvornice, koji je u svoje dvije godine održavanja oduševio publiku i pokazao snagu koju nosi ova mlada scena, zajedno sa svojom publikom. Ovim događanjem yem je i službeno započeo svoju koncertnu jesensko-zimsku sezonu, u kojoj do kraja godine uz niz događanja u Tvornici kulture, slijede po prvi put i koncerti u prostoru Doma sportova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:12