PREMIJERNO

Jedinstven spoj elektronike i filmske glazbe u Pločniku Gornjem: Upoznajte Grey Scenario

Grey Scenario u Pločniku Gornjem

 Promo/
Promocija ovog albuma održat će se 15. veljače u Pločniku Gornjem, a ulaz je besplatan

Spona vam s ponosom predstavlja novog izvođača Grey Scenario, koji nam donosi debitantski album "1". Riječ je o albumu mahom instrumentalne, ambijentalne elektroničke glazbe elegičnog ugođaja (Grey), koji je lako zamisliti kao soundtrack nekog filma (Scenario).

Sve što je potrebno znati o izdanju ”Grey Scenario: 1” piše na ovitku, tvrdi Maja Selev. Broj na ovitku (autentičan natpis na lokaciji na kojoj je snimljena fotografija) pak upućuje na to da je autor glazbe, Ivica Družak, izdanje koncipirao kao uvodni stavak niza, čiji je nastavak već u pripremi.

image

Grey Scenario u Pločniku Gornjem

Promo/

Odabirom gostiju na svom vinilnom Grey Scenario debiju, Družak potvrđuje mikro scenu u okviru koje se formirao još osamdesetih. Darko Matošević, Zoran Stošić i on surađivali su još sredinom 1980-ih u okviru sastava Vinil Desant, a u vremenu preimenovanja u "Nezaboravan san o..." nakratko im se bila pridružila i Andreja Plantarić Barić. Nije teško zamisliti kako bi ova glazba zvučala prelivena slojevima zvukova nastalih titranjem žica na instrumentima, no ovaj ambijent istkan igrom elektro pulsiranja ne ostavlja puno mjesta za titranje glasnih žica.

Ta mjesta u pjesmama obično zauzimaju refreni, uspješni onoliko koliko nas nakon slušanja nagone na pjevušenje ili zviždanje pa mjeren tim metrom Gray Scenario sasvim sigurno neće sjati poput blagdanskog izloga, već prije sjetnim ugođajem podsjećati na uvelo cvijeće u izlogu neke zaboravljene radionice, u zaboravljenoj ulici zaboravljenog mjesta koje možda ni ne postoji... već se samo čuje.

Promocija ovog albuma održat će se 15. veljače u Pločniku Gornjem, a ulaz je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:40