PROMOVIRAO NOVI ALBUM 'U SALI LOM'

FOTO: BAJAGA ODRŽAO NAJVEĆI SAMOSTALNI ZAGREBAČKI KONCERT U KARIJERI Nastupio je u Areni i starim i novim hitovima oduševio obožavatelje

 Tomislav Kristo / CROPIX
 

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori u subotu su u sklopu velike regionalne turneje na kojoj promoviraju aktualni album ‘U sali lom’ održali nastup u zagrebačkoj Areni.

Bio je to najveći Bajagin samostalni zagrebački koncert u dosadašnjoj karijeri, a publiku je, osim novim pjesmama, počastio i starim hitovima poput 'Tišine', 'Ti se ljubiš (na tako dobar način)', 'Zažmuri', 'Plavog safira', 'Dobro jutro džezeri', 'Muzike na struju', '220 u voltima', 'Tamare', 'Sa druge strane jastuka' i mnogih drugih.

FOTOGALERIJA: Bajaga i Instruktori u Areni Zagreb

Bajaga je prije koncerta u velikom intervjuu za Jutarnji list rekao da su on i Instruktori jedan od najboljih regionalnih bendova s puno dobrih dobrih pjesama te da bi bilo lijepo da ljudi dođu na koncert. - Već godinu dana smo na turneji, baš dobro zvučimo, napravit ćemo super koncert, rekao je Bajaga koji je dosad u Areni Zagreb već nastupao, ali ne sam, nego s Jelenom Rozgom.

- To je zapravo bila turneja s jednom pivovarom čija je strategija bila spojiti različite izvođače, s različitim muzičkim stilovima. Poštujem to što Jelena radi, svjestan sam da je ona velika zvijezda, ali ona izvodi jednu sasvim drugačiju glazbu od nas. Stoga je publika na našem nastupu u Areni prije par godina možda bila i podijeljena i ne znam je li to bila baš najsretnija kombinacija. Ali, ja samu tu turneju i nastupe s Jelenom pamtim po dobrom - prisjetio se.

Svoj prvi nastup s Instruktorima 1984. godine održao je u zagrebačkom Kulušiću.

- To je bilo zamišljeno kao mali nastup, kao uvertira našem nastupu u beogradskom Domu sindikata. Moj pokojni prijatelj Dražen Vrdoljak, tadašnji urednik glazbene scene u Kulušiću, pozvao me da napravimo probu uoči velikog beogradskog koncerta. Još nismo imali ni ime benda. Zvali smo se "Bajaga - ex gitarist Riblje čorbe + bend". Iskreno, nije bio prepun Kulušić, ali je bio jako dobar koncert, a tek par mjeseci kasnije uspjeli smo rasprodati ulaznice za nastup u tom kultnom zagrebačkom klubu.

Nakon šest godina diskografske pauze, Bajaga i Instruktori u travnju su ove godine predstavili svoj dvanaesti album 'U sali lom' sa kojeg je već objavljeno nekoliko uspješnih singlova.

- Imamo dvije klasične balade, jednu 'veliku' i jednu' malu'. 'Noćima sanjam' je pjesma srednjeg tempa, sve ostale su brze. Shvatili smo da u repertoaru nedostaju brze pjesme. Tako da nam je bilo neizbježno vraćanje u studio nakon deset godina. Sretni smo što smo ponovo surađivali sa Sašom Habićem. Jedno vrijeme nije radio i vratio se na velika vrata, rekao je Bajaga o novom albumu uoči njegovog izlaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:57