ZLATNI STUDIO 2024.

Živko Anočić: ‘Najviše sam naučio od Lukasa Nole. On je najhrabriji i najnježniji redatelj‘

Živko Anočić

 Cropix/
Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata

"Imao sam sreću raditi s Lukasom još kao student. Kao i prva, takva je bila i ova suradnja: temeljena na povjerenju. Svi koji su s njim radili su znali koliko je imao ljubavi za glumce", priča osječki glumac Živko Anočić o iskustvu rada na "Escortu", posljednjem filmu redatelja Lukasa Nole.

"Od Lukasa sam", dodaje, "najviše naučio o radu na filmu. Bio je najhrabriji i istovremeno najnježniji redatelj s kojim sam imao priliku raditi. I najduhovitiji".

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Ne čudi, stoga, da ovaj projekt pamti po najboljem.

"Privilegija da vam tako veliki redatelj povjeri takav zadatak je samo po sebi izazov, ali Lukas je bio takav da je snimanje i najzahtjevnijih scena učinio jednostavnim. Izazov i užitak u jednom", kaže Anočić koji Nolinu ekipu opisuje odličnom, a proces snimanja jedinstvenim.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Film, naime, prati četrdesetogodišnjeg Miru, uspješnog i sretno oženjenog oca dvoje djece koji prvi put u životu provodi noć s prostitutkom koju mu je netko poslao u hotel nakon poslovne večeri. No, situacija ubrzo izmakne kontroli kada je nakon seksa pronađe mrtvu u kupaonici te situaciju uz pomoć dvojice namještenika hotela pokuša zataškati.

U trileru nagrađenom dvjema Zlatnim arenama: za sporednu mušku ulogu (Krešimir Mikić) i scenografiju (Ivan Veljača), uz Anočića glume spomenuti Mikić te Nikša Butijer, Igor Kovač, Hrvojka Begović, Barbara Nola, Lena Medar...

Za ulogu Mire u spomenutome filmu kakvog, mišljenja je Anočić, dosad nismo imali prilike gledati u hrvatskoj kinematografiji, nominiran je za Zlatni studio u kategoriji najboljeg glumca na filmu, a nominacije i priznanja za njega su, kaže šaljivo, "savršena prilika da ih svojim ukućanima natrlja na nos svakih pet sekundi".

Član ansambla kazališta "Gavella", koji trenutno uživa igrajući ulogu Mate u predstavi Mate Matišića "Moji tužni monstrumi" u obnovljenoj "Gavelli", veseli se i pripremama za drugu sezonu "Dnevnika velikog Perice".

U svojoj plodonosnoj karijeri ostvario se ulogama u kazališnim uprizorenjima djela Williama Shakespearea, Tene Štivičić, Franza Kafke, Antona Pavloviča Čehova, Fjodora Mihajloviča Dostojevskog i raznih drugih pisaca. Pamte se i njegove filmske uloge u "Osmom povjereniku", "Šestom autobusu", "Kaubojima", "Pamtim samo sretne dane".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:41