Cillian Murphy

‘Vrlo bih rado ponovno bio Peaky Blinder. Tvrdoglav sam i nemam samopouzdanja - užasna kombinacija‘

Cillian Murphy, ‘Peaky Blinders‘

 Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmkmedia/landmark/profimedia
Glumac nominiran za Baftu i Oscara vratio bi se u ulozi Thomasa Shelbyja

Glumac nominiran za Baftu i Oscara, Cillian Murphy, kaže da bi želio ponoviti svoju ulogu birminghamskog gangstera Thomasa Shelbyja u seriji ‘Peaky Blinders‘.

Slavni glumac Cillian Murphy, koji je nominiran za Oscara i Baftu, vrući je kandidat za Oscara za najboljeg glumca za portret Roberta Oppenheimera u filmu Christophera Nolana o tvorcu atomske bombe, a sada je otkrio da bi se ipak rado vratio ulozi Thomasa Shelbyja iz serije ‘Peaky Blinders‘. Na malom ili velikom ekranu, nije mu važno, pristao bi ako mu se ukaže prilika.

"Ako ima još priče za ispričati i ako Stephen Knight isporuči scenarij kao što znam da može, onda ću biti tamo", rekao je Murphy. “Mislim, ako želimo gledati 50-godišnjeg Tommyja Shelbyja, bit ću tamo. Učinimo to."

Na pitanja o ‘Oppenheimeru‘, scenama seksa i o tome sumnja li u sebe, odgovara: "Tvrdoglav sam i nemam samopouzdanja - užasna kombinacija."

U razgovoru s Lauren Laverne o utjecaju uspjeha na njegov život ovog vikenda na BBC Radiju 4, karizmatični glumac također je objasnio svoj pristup glumi za ulogu Oppenheimera. Shvatio je, objašnjava, da bi portret “u konačnici bio sinteza scenarija, svih stvari koje je upijao o njemu, a zatim i elementa njega samog u njemu. "A onda sve to pomiješate i to postaje Chrisova verzija i moja verzija Oppenheimera", rekao je, prenosi The Guardian.

image

Cillian Murphy u filmu ‘Oppenheimer‘ Christophera Nolana

Universal Pictures - Atlas Enter/Afp/Profimedia/Universal Pictures - Atlas Enter/afp/profimedia

Ovaj glumac ne voli se pojavljivati na crvenom tepihu na javnim događanjima, ali pokušava to prigrliti. "U prošlosti to nisam volio. Ali možete odabrati da uživate u tome. Možete napraviti tu promjenu u svojoj glavi, samo se prepustite", objašnjava.

Profesionalno, priznaje da su njegovi živci "gori na filmskom setu nego na kazališnoj pozornici".

"Razlika je u tome što kada radite predstavu, zadržavate kontrolu. Čak i ako imate užasan nastup te noći, znate da ćete sutra to moći popraviti. Ali u filmu se to ne može popraviti", objašnjava.

A kada mu se dogodila uloga u filmu "The Wind That Shakes the Barley" Kena Loacha 2006. godine, koji je osvojio Zlatnu palmu, njegova se karijera preokrenula. "Duboko se promijenio način na koji sam pristupio poslu", rekao je o Loachovoj improvizacijskoj tehnici.

No, uloga koja ga je proslavila, ona Thomasa Shelbyja, nije mu samo pala u krilo. "Fizički očito nisam bio prvi izbor. Ne znam jesam li uvjerio Stephena na našem sastanku, ali nakon toga sam mu poslao poruku: ‘Zapamti, ja sam glumac.‘ I vjerujem u to. Mislim da je naša dužnost kao glumaca transformirati se prema onome što uloga zahtijeva", objašnjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:17