TLZP SKANDAL

Rasizam ili transformacija? Fanovi se žestoko bune, a u raspravu se uključila i Martina Tomčić

 Luka Dubroja
S Nove TV reagirali su na optužbe o rasizmu u njihovom popularnom showu kojeg je jučer gledalo pola milijuna ljudi

Televizijski gledatelji jedva su dočekali povratak zabave na male ekrane. Nastavak showa "Tvoje lice zvuči" poznato Nove TV, čije je emitiranje proljetos prekinuto zbog pandemije prema službenim podacima u nedjelju je pratilo gotovo pola milijuna gledatelja te je, nakon Dnevnika Nove TV, upravo ovaj televizijski format bio najgledanija emisija dana, s ostvarenih 35,5 posto udjela u gledanosti.

Uz to, treća epizoda spektakla, u kojoj je pobjedu odnijela Lu Jakelić kao Ciara, u 18 sati od prikazivanja bilježi 240 tisuća videopregleda na društvenim mrežama (Facebook i YouTube).

image
Luka Dubroja

Naravno, uvijek ima i nezadovoljnih pa su se na portalima javili gledatelji koji smatraju kako nije ispravno da show koristi blackface u ovim vremenima.

Bilo je i onih koji su Novu TV optužili za rasizam jer su se u emisiji, podsjetimo, osim pobjednice Lu Jakelić u takvom izdanju u ovoj epizodi pojavili još i komičarka Marina Orsag koja je utjelovila portorikanskoga glazbenika Ozunu, te Marko Brajić koji je nastupio kao hip-hop duo Outkast.

image
Luka Dubroja

U raspravu na društvenim mrežama uključila se i vokalna trenerica showa Martina Tomčić koja je napisala: "Pratim događanja u svijetu, poštujem apsolutno svako život biće na Zemlji, ali bojanje kože u crno, tj. nadodavanje elemenata ženskog tijela muškarcu za mene imaju jedinstven nazivnik - transformacija".

image
Instagram

Što kažu na Novoj TV?

- Koncept showa 'Tvoje lice zvuči poznato' baziran je na transformaciji natjecatelja u poznate osobe svjetske i domaće glazbene scene koje su u odabiru tretirane jednako - neovisno o spolu, dobi, boji kože i nacionalnosti. Kandidati imaju za cilj što vjernije se transformirati u izvođača kojeg imitiraju - prema izgledu, vokalu, pokretima i mimici - poručuju s Nove TV.

image
Luka Dubroja
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:00