POVRATAK STEWARTA

Potres na američkoj tv-sceni! Čuveni voditelj vraća se u The Daily Show

Jon Stewart

 Joe Raedle/Getty Images/Profimedia/Joe Raedle/getty Images/profimedia
Jon Stewart je nadaleko cijenjen jer godinama bio glas razuma te je kroz kultnu emisiju vratio političku satiru u mainstream medije

Nakon više od godinu dana traženja novog voditelja, legendarni The Daily Show donio je odluku. Vraća se čovjek najzaslužniji što je emisija uopće postala takva institucija - Jon Stewart.

Stewart (61), koji je vodio emisiju čak 16 godina prije nego što je otišao 2015., vodit će The Daily Show ponedjeljkom i biti izvršni producent kroz čitav ciklus američkih predsjedničkih izbora 2024. godine. Voditelj koji je kroz dugi niz godina bio glas razuma na američkoj televiziji, ponovno će se na malim ekranima pojaviti 12. veljače, piše NPR.

Ono što je još važnije, Stewart i njegov menadžer James Dixon bit će i izvršni producenti za sve epizode do 2025.

U najavi se kaže da će Stewart ‘oblikovati sljedeće poglavlje franšize‘, no još se ne zna tko će emisiju voditi nakon američkih izbora.

Potraga za nasljednikom

Prošle godine, izvršna producentica i voditeljica The Daily Showa Jennifer Flanz rekla je da ju je Stewart pitao kako može pomoći emisiji nakon što je Trevor Noah najavio svoj odlazak, jer mu je stalo do emisije i njezine budućnosti.

Budući da je Stewart nedavno raskinuo dogovor koji je imao s Appleom za izradu emisije pod nazivom Problem s Jonom Stewartom zbog sukoba oko sadržaja, sada je slobodan vratiti se na mjesto na kojem je postigao najveći uspjeh, i to u trenutku kada brojni obožavatelji prizivaju njegov povratak.

image

Jon Stewart ispred Kapitola u Washingtonu

Saul Loeb/Afp/Profimedia/Saul Loeb/afp/profimedia

Stewart je nadaleko cijenjen jer je The Daily Show pretvorio iz uobičajenog humorističkog programa u kultnu emisiju koja je vratila političku satiru u mainstream medije.

Njegov stil nastavili su njegovati mnogi koji su radili na The Daily Showu, poput Stephena Colberta i Johna Olivera te voditelja poput Jimmyja Kimmela i Setha Meyersa.

Stewartovi obožavatelji priželjkuju da njihov omiljeni voditelj ostane za kormilom The Daily Showa i nakon što završe američki predsjednički izbori.

Prisjetite se nekih od najboljih trenutaka The Daily Showa s Jonom Stewartom:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 00:48