ČIPS UMJESTO DROGE

Ovo je posljednji put da ih vidimo: ‘Walter White i Jesse ponovno zajedno u reklami za Super Bowl‘

Reklama s likovima iz serije Breaking Bad

 /Screenshot
Bryan Cranston, Aaron Paul, Vince Gilligan i Raymond Cruz okupili su se još jednom da bi snimili reklamu za Pop Corners

Ovo je posljednji put da ćemo ih ikad vidjeti zajedno. Barem tako obećaju.

Deset godina je prošlo otkako je emitirana zadnja epizoda obožavane serije ‘Breaking Bad‘, a Bryan Cranston i Aaron Paul ponovno su stali pred kamere i odglumili likove Walter Whitea i Jesse Pinkmana.

Ovog puta u reklami za Pop Corners, američki brand čipsa koja će se emitirati u onome što se već tradicionalno naziva najgledanijim TV minutama u godini- u poluvremenu američkog Super Bowla. I kako nam ovaj put garantiraju- ovo će biti njihov službeni oproštaj od Waltera i Jesseja.

image
/Screenshot

Breaking Bad (kod nas nemušto preveden kao ‘Na putu prema dole‘) jedna je od najhvaljenijih televizijskih serija u povijesti, a prati uspon Waltera Whitea, srednjoškolskog profesora kemije koji oboli od raka pa počne proizvoditi i prodavati meth i od papučara i štrebera postaje okrutni kriminalac i jedan od glavnih svjetskih narkobosova.

Serija autora Vincea Gilligana emitirana je od 2008. do 2013. kroz pet sezona i ukupno 62 epizode, i u to je vrijeme držala Guinnessov rekord zbog najpozitivnijih kritika u povijesti, a osvojila je 16 Emmyja i 2 Zlatna Globusa.

Reklama u kojoj se Walter i njegov bivši učenik, a sada partner u zločinu, Jesse pojavljuju traje 60 sekundi i već je dostupna online. U njoj umjesto plavog metha po kojem su bili poznati u svojoj kamp prikolici ‘kuhaju‘ čips, odnosno kako Walter objašnjava Jesseju parafrazirajući dijaloge iz serije: čips nije pečen u ulju, već u na vrućem zraku.

Uz njih u reklami se pojavljuje još jedan kultni lik, a to je Tuco Salamanca (Raymond Cruz) diler psihopat s kojim su u seriji imali ozbiljnih problema.

Baš kao i tamo i ovdje mu Jesse i Walter prodaju svoje zalihe, ovaj put čipsa, uz Waltera koji parafrazira vjerojatno i najpoznatiju rečenicu iz serije: ‘Say their name".

Reklamu je naravno režirao originalni autor serije- Vince Gilligan. Scena je snimana u istom kamperu u kojem je snimana i serija, a da bi bolje pogodili i rekreirali scene i rečenice iz serije ponovno su je morali pogledati, objasnili su Cranston i Paul za magazin People. Toliko se pazilo na detalje da su svu trojicu obukli u kostime iz serije koje su pronašli u skladištu. Čak i Tucov nakit.

- Ludo smo se zabavili i ovo je dobar način da se jednom zauvijek oprostimo od ovih dragih likova, zaključio je Aaron Paul.

Nakon Breaking Bada, Gilligan je naime snimio i film El Camino koji se direktno nastavlja na finale serije te šest sezona serije ‘Better Call Saul‘ koja se radnjom događala prije, paralelno i poslije događaja u Breaking Badu.

Gilligan je također potvrdio- to je to novih serija, epizoda i filmova neće biti, priča je ispričana.

Reklame, srećom nije spominjao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:37