‘NIGDJE‘

Netflixov novi triler šokira gledatelje: ‘Jedan je ujutro, a ja tu ridam‘

NOWHERE, Anna Castillo, 2023.

 Netflix/Everett/Profimedia/Netflix/everett/profimedia
Film prati trudnu ženu koja se bježeći iz zemlje sakrije u kontejner na teretnom brodu. No kada kontejner u kojem je zatvorena padne u more...

Španjolski film "Nigdje", od kojeg je u kategoriji filmova na Netflixu trenutno gledaniji samo kriminalistički film "Reptil" s oskarovcem Benicijom del Torom u glavnoj ulozi, gledatelje je duboko uzdrmao. Čini ih, piše Daily Mail, "anksioznima i navodi na plač".

Napeta kombinacija trilera i drame prati trudnu mladu ženu Miju koja se bježeći iz kaosa u zemlji pod totalitarnim režimom sakrije u kontejner na teretnom brodu. No kada kontejner u kojem je zatvorena padne u more ostat će izgubljena u bespućima valova te prepuštena sama sebi u bespoštednoj borbi za preživljavanje.

Intenzivnu glavnu ulogu interpretira glumica Anna Castillo, koja je za ulogu Alme u filmu "Drvo masline" (El olivo) nagrađena prestižnom nagradom Goya.

Prema komentarima koje ostavljaju na društvenim mrežama poput X-a, može se zaključiti da su reakcije na film poprilično emotivne.

"Film ‘Nigdje‘ na Netflixu je potpuno divlji. Jedan je ujutro, a ja tu ridam", priznao je jedan korisnik X-a, dok je drugi komentirao da su mu zbog ‘Nigdje‘ potekle suze.

Radnju je dramatično doživio i korisnik koji je rekao: "Od ovog filma ‘Nigdje‘ na Netflixu imam srčani udar svakih deset minuta".

Netko je pak napisao: "Od ovog filma mi je tlak narastao do plafona" Ne mogu ja to #NowhereNetflix"

Iako uznemirujuć, film je od gledatelja dobio mnogo pohvala. Neki od korisnika X-a nazvali su ga "pravim remek-djelom" i "nevjerojatnim".

"Nevjerojatna priča koja dokazuje da je majčinska otpornost najmoćnija", glasi jedan od komentara, dok u drugome piše: "#NowhereNetflix je NENORMALNO DOBAR. Toliko je napet, ali je i jedan od najboljih Netflixovih filmova koje sam dosad vidio. 10/10 preporučujem".

Neke gledatelje je čak i zabrinulo da bi se radnja mogla temeljiti na istinitoj priči, no Netflix je potvrdio da je priča, srećom, u potpunosti izmišljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:27