SPEKTAKULARNA NAJAVA

Kada Ryanu Goslingu priopće da redateljica filma ‘Barbie‘ nije nominirana, on počne prestravljeno vrištati...

Scena iz filma Barbie

 Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa-agency.net/ipa/profimedia
Američka televizija ABC objavila je prvi promocionalni video uoči nadolazećih Oscara

Američka televizija ABC objavila je prvi promocionalni video uoči nadolazećih Oscara, piše Variety. Vodeća uloga, kao i u svečanosti dodjele najavljenih Oscara, pripala je Jimmyju Kimmelu, kojega u najavi transportiraju u svijet filma "Barbie", gdje mu društvo pravi njegova vodičica Kate McKinnon. Osim McKinnon, u najavi se pojavljuju i Ryan Gosling te America Ferrera, glumci koji su se zahvaljujući interpretacijama Kena i Glorije našli u užem izboru za nagradu Oscar.

Kada Kimmel i McKinnon, koja u "Barbie" tumači ulogu Čudne Barbie, stignu u Zemlju Oscara (Oscarland), odjednom se niotkuda pojave Ferrera i Gosling, koji su se dotad skrivali u autu.

Aludirajući na svoj monolog iz filma, Ferrera s Kimmelom podijeli negativne strane vođenja ceremonije dodjele Oscara.

"Doslovce je nemoguće voditi Oscare. Moraš biti izniman, ali nekako nikada ne napraviš stvari kako treba. Moraš se smijati iz ljudi, ali ne smiješ im se previše rugati. Svima moraš dati dovoljno vremena, ali ne smiješ niti odužiti. Ti si središte pozornosti, ali nikoga nije briga što si tamo. Ne smiješ se hvalisati, mora ti sve uspjeti, nikad ne smiješ pokazati strah... nitko ti neće zahvaliti, a svi će o tebi reći nešto kritično na internetu. Ako prođe dobro, nitko to neće prokomentirati. Ako ne prođe dobro, ti si kriv", objašnjava Ferrera.

Kada pak Goslingu priopći da redateljica Greta Gerwig u kategoriji najbolje režije nije nominirana, Gosling počne prestravljeno vrištati.

Najava se, dakle, referira na odluku američke Akademije da Gerwig izostavi s popisa pet najboljih redatelja. Odluka je to koja je izazvala čuđenje javnosti. Neke je iznenadio i izostanak protagonistkinje filma Margot Robbie u kategoriji najbolje glumice u glavnoj ulozi.

"Nema Kena bez Barbie i nema filma "Barbie" bez Grete Gerwig i Margot Robbie, dvoje ljudi koji su najzaslužniji za ovaj povijesni, globalno slavljeni film. Nitko iz filma ne bi mogao dobiti priznanje da nije njihovog talenta, snage te genijalnosti. Premalo je reći da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama", komentirao je nakon objave nominacija Gosling.

"Barbie" je najgledaniji film nominiran za ovogodišnje Oscare. Film je nominiran za čak osam Oscara. Iako nisu nominirane za najbolju glumicu u glavnoj ulozi i najbolju redateljicu, Robbie i Gerwig konkuriraju kao producentica (u kategoriji najboljeg filma) i scenaristkinje (u kategoriji najboljeg prilagođenog scenarija).

Kao i u filmu "Barbie", Helen Mirren u ulozi je pripovjedačice i u ovoj najavi tijekom koje Kimmel i McKinnon putujući do Zemlje Oscara publiku podsjećaju na filmove koji konkuriraju za prestižnu nagradu.

Jedan od njih je i "Oppenheimer", u kojem se u ulozi inženjera Leslieja Grovesa pojavljuje glumac Matt Damon, čest predmet Kimmelovih šala.

Ugledavši Damonov lik, Kimmel ga, u ovoj pošalici, opisuje kao "jadnog, izrazito gnjusnog, odvratnog i ružnog čovjeka".

Dodjela Oscara najavljena je za 10. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:57