Kvadratura

Guštala sam u snimanju cijelog filma, pa tako i scena seksa. Osjećala sam se kao da sam dobila na lutriji jer Živko je talentiran glumac

Hrvojka Begović

 Ivan Posavec/
U posljednjem filmu Lukasa Nole Hrvojka Begović glumi ženu glavnog junaka kojeg tumači Živko Anočić i s kojim ima jako lijepo snimljenu scenu seksa

U kinima je "Escort", posljednji film Lukasa Nole, koji je dočekan vrlo emotivno od kolega, a i u prvom tjednu prikazivanja ima i finu gledanost u kinima. U jednoj od glavnih ženskih uloga u ovom erotskom trileru je i glumica Zagrebačkog kazališta mladih Hrvojka Begović. U filmu glumi suprugu glavnog junaka, kojeg tumači Živko Anočić, i s kojim ima vrlo lijepo snimljenu scenu seksa. Kako joj je bilo snimati tu scenu? I kako se osjećala kada se u tim scenama vidjela na velikom ekranu?

"Guštala sam u snimanju cijelog filma, pa tako i scena seksa. Osjećala sam se kao da sam dobila na lutriji jer Živko je beskrajno talentiran glumac, uzbudljiv kao partner i prije svega predivan čovjek. Uživala sam raditi s njim. Zahvaljujući direktoru fotografije Frani Pamiću, te scene su i izuzetno snimljene, pa sam i kao publika bila zadovoljna. Drago mi je da je erotika u našem filmu tako lijepo i nježno prisutna, i to ne samo u eksplicitnim scenama", objasnila je ova glumica, koju smo prije dvije godine imali prilike gledati i Eurokazovoj predstavi "Gilgameš u godini s 13 Mjeseca", koja je za mnoge, uključujući i autoricu ovog teksta, bio jedan od kazališnih događaja te sezone. Nažalost, predstava je igrana tek nekoliko puta. Hoće li se možda obnavljati?

"Ne, zbog produkcijskih razloga. Ali u planu je nova suradnja s istom ekipom, na tragu "Gilgameša" i "Ljubavnog slučaja Fahrije P", što jedva čekam. Rad s Kićom Burićem na tim predstavama najviše me obilježio kao glumicu i kao čovjeka", kaže Begović, koja u ZKM-u upravo radi novu predstavu, "Euforija", autorski projekt Ksenije Zec za djecu i mlade. A nakon tri godine moći ćemo je gledati u obnovljenoj predstavi "Doviđenja na nebu - razgovori s Krležom" Ivana Planinića koja je inspirirana Matvejevićevom knjigom "Razgovori s Krležom". "Želim joj dug i bogat život na nezavisnoj sceni", dodaje glumica, kojoj je u planu i ponovna suradnja s Vedranom Klepicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:46