TUŽNA VIJEST

Umro je poznati hrvatski fotograf Denis Lovrović: ‘Znali smo da će otići od velikog srca, ali ne još...‘

Denis Lovrović

 Facebook/
‘Čovjek za kojeg smo znali da će otići od srca, zbog velikog srca. Ali, ne još, ne još... Ma ni u snu, a dogodilo se, ipak, u snu‘ napisao je Kruno Lokotar

Preminuo je poznati hrvatski fotograf Denis Lovrović koji je posljednjih godina života radio za AFP. Među posljednjim fotografijama koje je snimio za AFP bio je prosvjed u Zagrebu 13. siječnja, koji je održan kao podrška Palestini. Radio je prije toga u mnogim novinskim redakcijama.

S Lovrovićem se opraštaju i mnogi na društvenim mrežama. Urednik Kruno Lokotar je napisao: "Uopće ne znam otkada se znamo, kao da je oduvijek bio tu, barem tu negdje, a zadnjih, njegovih zagrebačkih godina, puno i često smo se družili i surađivali, prekjučer se čuli da se vidimo čim se vratim u Zagreb, i baš je bio dobar, zaljubljen, optimističan, prihvaćen.

Nasmijani brk, oštro oko i brza ruka, koja je okidala i bilježila sve nas, i neke povijesno važne stvari i trenutke, koja je postavljala nove standarde fotografije, ali i prijateljstva, na raspolaganju za svaku pomoć, uslugu, druženje, ruženje, razglabanje, za davanje, to ga je činilo sretnim. Čovjek za kojeg smo znali da će otići od srca, zbog velikog srca. Ali, ne još, ne još... Ma ni u snu, a dogodilo se, ipak, u snu. Rupa, rupa koja se ne može zatrpati, kao kada vezivno tkivo zamjeni živčano, što je bijedna nadoknada, ostaje rupa u svima koji smo ga znali. Živio druže Čombe!".

Od Lovrovića se oprostio i bend Kawasaki 3P.

- Zbogom Čombe (Denis Lovrović)... Hvala ti za prijateljstvo i potporu od samih početaka. Napravio si jednu od prvih fotki benda a kasnije si ih napravio još stotine odličnih. Prijatelju odmori se, napisali su na Facebooku.

Da je Lovrović preminuo, javilo je i Hrvatsko novinarsko društvo, a među ostalim pišu: "Prerano nas je napustio još jedan veliki fotoreporter i čovjek Denis Lovrović. Bio je omiljen među kolegama i uvijek spreman pomoći. Pamtit će se njegove sjajne fotografije sa različitih događaja, na kojima je s brojnim kolegama provodio vrijeme iščekujući i vrebajući trenutka i kadar za najbolju fotku.

- Šokantna vijest za sve nas. Tuga. Denis je bio prije svega dobar čovjek i izvrstan fotoreporter. Fotoreporter po pozivu. Bio je potpuno posvećen svom poslu. Bio je jedan od najboljih. U svoje ime i ime HND-a izražavam iskrenu sućut obitelji i prijateljima, rekao je šef HND-a Hrvoje Zovko.

Denis se rodio 4. siječnja 1971. u Rijeci, gdje je i pohađao osnovnu i srednju školu. Zarana se počeo baviti fotografijom, koja mu je bila i hobi i profesija. Najduže je radio u Novom listu, a zadnjih godina u agenciji France Presse".

Tijekom svoje karijere, snimao je mnoge portrete za novine, Borisa Jokića, nogometne reprezentacije, Ane Brnabić, prosvjede za reformu školstva, Ivu Sanadera, Stjepana Mesića... U doba pandemije, snimao je fotografije ispražnjenog Zagreba. Donosimo vam neke od fotografija koje je snimio.

image

Protest za Palestinu

Denis Lovrovic/Afp
image

Ante Budimir

Denis Lovrovic/Afp/Profimedia/Denis Lovrovic/afp/profimedia
image

Ljudi mole 2005. da ozdravi Ivan Pavao II

Stringer/Afp/Profimedia/Stringer/afp/profimedia
image

Karneval u Rijeci

Denis Lovrovic/Afp/Profimedia/Denis Lovrovic/afp/profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 02:11