VANESA PANDŽIĆ/CROPIX
Modno osvježenje

Baby Lasagna stigao u Švedsku, objavljena i skica kostima u kojem će nastupiti na Eurosongu

Hrvatski predstavnik na veliku eurovizijsku pozornicu stat će 7. svibnja u kostimu iza kojeg stoji talentirana Istrijanka s talijanskom adresom Valentina Pliško.

Hrvatski predstavnik na veliku eurovizijsku pozornicu stat će 7. svibnja u kostimu iza kojeg stoji talentirana Istrijanka s talijanskom adresom Valentina Pliško.

Hrvatski predstavnik na ovogodišnjoj Euroviziji Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, krajem tjedna s hrvatskom delegacijom uputio se u Švedsku, točnije u Malmö gdje ga očekuje najveći dosadašnji nastup. Nakon što je Zsa Zsa odustala od natjecanja na Dori Marko je dobio priliku života koju je itekako iskoristio, a od tada pa sve do danas ne prestaje intrigirati javnost svojim pojavljivanjima, ali i zanimljivim modnim izdanjima. Publiku je osvojio i kostimom koji je nosio na nastupu na Dori, a samo dan nakon što je stigao u švedsku prijestolnicu HRT je objavio i skice kostima u kojima će Marko i njegova ekipa nastupiti.

image
HRT

Iza kostima stoji talentirana dizajnerica Valentina Pliško s kojom smo razgovarali nedugo nakon Markove pobjede na Dori, a kao što je i najavljeno uvedene su neke promjene. Upečatljivi scenski kostimi inspirirani su hrvatskom narodnom nošnjom s modernim elementima. Marko će tako na sebi imati bijelu košulju od čipke sa širokim rukavima, a iznad nje nosit će crveni umjesto crnog prsluka.

"S obzirom na to da je meni tradicionalno odijevanje glavna inspiracija u mom radu, stvarno sam uživala u ovom projektu. Marka i Elizabetu poznajem od ranije pa su mi, nakon što je Marko saznao da ide na Doru, ponudili da dizajniram kostime za Baby Lasagnu i ekipu. Ja sam, naravno, vrlo rado pristala", rekla nam je Pliško i dodala da je inspiraciju pronašla upravo u pjesmi "Rim Tim Tagi Dim".

"Pjesma govori o odlasku iz sela u grad pa je zato i kostim "hibrid" elemenata sela, odnosno tradicionalne odjeće (u ovom slučaju istarske) i "metal" stila koji odgovara žanru pjesme. Tako se na kostimima mogu naći detalji poput prsluka, bijelih hlača, bijelih širokih rukava, marame, čentrina i kape, ali i metalnih karika, kože i ziherica", istaknula je talentirana Istrijanka s milanskom adresom trenutno studira na fakultetu Nuova Accademia di Belle Arti.

image
HRT

Prva polufinalna večer na rasporedu je u utorak 7. svibnja, a Baby Lasagna nastupit će sedmi po redu.- Stigli smo u Švedsku i iščekujemo prvu probu. Nadamo se da će sve proći dobro i da su Šveđani sve odlično pripremili i izrežirali. Kostimi su spremni, Marko je spreman i jedva čekamo da izađemo na pozornicu - rekao je za HRT šef hrvatske delegacije Tomislav Štengl.

Linker
06. svibanj 2024 14:12