TAKO JEDNOSTAVNO

Trik koji vam nitko nije rekao o uklanjanju neugodnih mirisa iz sudopera. Ne uključuje sodu bikarbonu i ocat, a djeluje!

 /SHUTTERSTOCK

Prije nego što pomislite baciti iskorištene vrećice čaja, razmislite kako biste ih mogli još iskoristiti. Imamo jednu ideju, pomalo neočekivanu. Naime, ako ih tijekom noći ostavite na ciljanom mjestu, mogu poslužiti kao osvježivači zraka u domu.

Koliko puta ste osjetili neugodne mirise koji se šire iz vašeg kuhinjskog sudopera, kupaonskog umivaonika ili, pak, odvoda? Taj smrad nastaje zbog ostataka hrane, bakterija i klica koje se u njima nakupljaju, a ukoliko se ne čiste redovito nakupljaju se i naslage deterdženta ili sapuna, kamenca... Neugodne mirise probajte ukloniti pomoću već upotrebljenih vrećica čaja.

image
/SHUTTERSTOCK

Prvo ih trebate dobro posušiti na suncu, a zatim postaviti na odvod sudopera te namočiti vodom iz slavine. Poklopite i ostavite tijekom noći. Ujutro biste trebali ustanoviti da je ovaj jednostavan postupak uklonio neugodne mirise. Ne ustručavajte se isto napraviti i u kupaonici.

Iznenadite ćete se kad čujete i ostale namjene iskorištenih vrećica čaja: uklonit će neugodne mirise u hladnjaku i obući, poslužit će za uklanjanje mrlja i poliranje čaša, za oživljavanje biljaka... Više o tome pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 12:30