BEZ RIBANJA

Toaletnu školjku ponovno učinite kristalno sjajnom uz pomoć malo kuhinjske soli

 /SHUTTERSTOCK
Okrenimo se proizvodima koje lako možemo pronaći u našim smočnicama; uz minimalne troškove dobit ćete neočekivane rezultate

Čišćenje toaletne školjke nije baš jedan od najljepših zadataka s kojima se susrećemo dok obavljamo kućanske poslove. Vratiti kupaonskoj opremi sjaj ponekad je zaista težak zadatak. Proizvodi na tržištu su dosta agresivni i često otrovni, dugoročno gledano mogu oštetiti i školjku i vaše zdravlje jer ih moramo udisati tijekom upotrebe. Okrenimo se radije proizvodima koje lako možemo pronaći u našim smočnicama; uz minimalne troškove dobit ćete neočekivane rezultate. Naučimo kako toaletnu školjku ponovno učiniti sjajnom uz pomoć malo kuhinjske soli.

image
/SHUTTERSTOCK

Sastojci za pripremu mješavine za čišćenje zahoda s kuhinjskom soli

100 grama krupne soli,

½ šalice vode,

šaka sode bikarbone.

Kako pripremiti mješavinu za čišćenje školjke

U zdjelu izlijete sve sastojke i miješate dok ne dobijete prilično homogenu kremu. Naravno, prisutnost krupne soli neće vam omogućiti glatku konzistenciju, ali to je ono što pripravak čini učinkovitim.

Nakon što je proizvod gotov, ulij te ga u školjku, nanesite na stijenke, te rasporedite po svim dijelovima. U slučaju da su naslage tvrdokorne, nakon što temeljito nanesete pripravak na unutarnju površinu toaletne školjke, ostavite da djeluje, čak i preko noći, ako je potrebno. Kada je sve savršeno čisto, sve što morate učiniti je pustiti vodu u školjci kako biste uklonili sve ostatke proizvoda. Vaša školjka će biti savršeno čista i dezinficirana. U slučaju da se nakon ispiranja želite i dodatno zaštititi od kamenca, ulijte bijeli vinski ocat u školjku i kamenac će nam ostati daleka uspomena.

image
/SHUTTERSTOCK

Druge namjene ove mješavine za dezinfekciju i izbjeljivanje

Baš kao i školjke i ostala kupaonska keramika se može izbijeliti ovom smjesom, tehnika je uvijek ista, samo ćete morati spužvicom prijeći preko površina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:51