Tko stoji iza studija Elderice?

Tehnika sitotiska ruksacima daje jedan poseban pečat

Elderice su mali tekstilni studio iz Zagreba koji se bavi izradom tkanina tehnikom ručnog sitotiska i pečatiranja, šivanjem funkcionalnog modnog asesoara i predmeta za dom.

Iza imena Elderice stoje mlade kreativke Iva Mišković i Željka Haric, koje su vam zasigurno već poznate po svojim zanimljivim predmetima za dom. Ovoga puta predstavljamo vam njihovu kolekciju ruksaka, a o kakvom modnom dodatku je riječ upitali smo Željku i Ivu.

- Kod naših ruksaka uvijek su prisutni jednostavnost, stroge forme i minimalizam. Ideja kolekcije je da ruksak bude savršen suputnik u svim gradskim aktivnostima, prilagođen estetski i funkcionalno proljeću i ljetu. Preklopi su rađeni tehnikom sitotiska, a grafike su inspirirane elementima iz prirode i geometrijom. Boje koje prevladavaju su bež, siva i crna kako bi ruksaci odgovarali gotovo svakoj odjevnoj kombinaciji - ističu.

Osim ruksaka izrađuju i funkcionalne predmete za dom - prvenstveno jastučnice, platnene posude različitih dimenzija, zidne džepiće, stolnjake i zavjese. Općenito sav kućni asesoar od tekstila. Pri izradi predmeta za dom i šalova koriste prvenstveno pamuk i prirodne materijale, dok su ruksaci rađeni od eko kože i pamuka. Unutrašnjost im je prostrana sa dodatnim džepovima kako bi što više stvari stalo u njih.

Pozivamo vas da pratite rad ovih svestranih kreativki na njihovom Facebooku Elderice, bloguhttp://elderice.blogspot.com/ ili ih kontaktirate direktno na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:26