RAZMISLITE JOŠ JEDNOM

Sušite odjeću na radijatoru? Ovo i nije toliko dobra ideja kako svi misle

 Hessam Nabavi/UNSPLASH

Redovito pranje ključno je za održavanje čistoće vaše odjeće. No, osim grešaka koje biste trebali izbjegavati, poput preopterećenja perilice, nečišćenja filtra za ostatke ili neprozračivanja perilice nakon završetka pranja, postoji još jedna navika koju biste trebali izbjegavati kada sušite odjeću. Koja je to točno pogreška koja može ugroziti vaše zdravlje i zdravlje vaše obitelji? Saznajte u nastavku!

Ponekad koristimo radijator kako bismo ubrzali sušenje odjeće. Ova naizgled jednostavna i bezazlena gesta može oštetiti naš dišni sustav! Kako je to moguće? Zapravo, sušenje odjeće uz radijator ili u zatvorenom toplom prostoru pogoduje oslobađanju vrlo velike količine vodene pare (vlage). Potonji se kreće kroz zrak dok ne dođe u dodir s prvom hladnom površinom na koju naiđe. Drugim riječima, ova vodena para, koja je vlaga, na kraju se taloži na zidovima i uzrokuje probleme s plijesni. Efekt grude snijega koji na kraju može uzrokovati alergijske reakcije ili respiratorne probleme.

Mogu li koristiti grijani stalak za ručnike za sušenje rublja?

Zapravo, grijani stalak za ručnike može biti dobar način za brzo sušenje odjeće u kući. Ekonomično je, također je jeftinije od sušilice za rublje. Osim toga, grijani držači za ručnike nisu prikladni samo za kupaonice, već se mogu postaviti i u praonicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:26