JOŠ LIJEPO MIRIŠI

Super jeftini i brzi postupak za blistavo čistu pećnicu. Čak nema potrebe za ribanjem

 /SHUTTERSTOCK
Praktični video prikupio je više od 1,9 milijuna pregleda, a mnogi su korisnici komentirali isprobni trik čišćenja bez kemikalija.

Tisuće ljudi na društvenim mrežama su poludjele zbog ovog jednostavnog trika za čišćenje koji će učiniti da svaka masna pećnica zablista bez upotrebe jakih kemikalija, prenosi Daily Mail. Blogerica Yagmur podijelila je trik u kojem kriške limuna stavlja u zdjelu s vrućom vodom i odlaže ih u zagrijanu pećnicu kako bi para sama uklonila prljavštinu. Zatim briše masnoću i prljavštinu krpom od mikrovlakana u samo nekoliko poteza.

image
Yagmur/TikTok

"Ovo mi je upravo spasilo život, trik za prirodno čišćenje pećnice. Također ću očistiti svoju fritezu i mikrovalnu pećnicu na ovaj način", rekla je Yagmur u TikTok snimci.

Ovaj brzi trik možete i vi isprobati. Napunite veliku metalnu zdjelu vrućom vodom i narežite jedan limun dok se pećnica zagrijava na 200°C. Stavite zdjelu u pećnicu na 20 minuta i pustite da para iz vode ‘omekša‘ nakupljenu masnoću i prljavštinu, dok limun istovremeno ostavlja svježi miris.

image
Yagmur/TikTok

Ostavite zdjelu i pećnicu da se ohlade 10 minuta prije nego što potopite krpu od mikrovlakana u vodu i s lakoćom očistite prljavštinu.

Praktični video prikupio je više od 1,9 milijuna pregleda, a mnogi su korisnici komentirali isprobni trik čišćenja bez kemikalija.

"Sjajna ideja. Radila sam ovako nešto u svojoj mikrovalnoj pećnici, rekla je jedna žena.

‘Doista funkcionira, kad isključite pećnicu neka voda s limunom odstoji 20 minuta. Tako će para omekšati prljavštinu‘, predlože druga.

"Probajte dodati cimet u tu mješavinu! Pećnica i vaš aparat će mirisati nevjerojatno,‘ netko je preporučio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 17:22