UMJESTO MAJSTORA

Saznali smo kako riješiti uobičajeni problem u kuhinji. Potrebno vam je samo malo aluminijske folije

 /SHUTTERSTOCK

Začepljen sudoper posebno od ostataka masnoće teško se čisti i najčešće je nemoguće odčepiti ga bez pomoći majstora, a dolazak majstora znači i da ćete morati poprilično platiti njegove usluge.

Rješenje, ali ne trajno, jest da ne sipate masnoću čak ni razblaženu s deterdžentom u sudoperu. Nekad se dogodi da se sudopera u kuhinji začepi samo zato što ste prali masnu posudu ili tavu.

Naravno i za ovo postoji jednostavno rješenje. Kako je na Tik Toku podijelila Katie, ovim mukama je došao kraj. Bez problema ćete moći ulijevati ostatke hrane, čak i mast u sudoperu bez rizika da ga začepite. Kako je objasnila u videu, na ovaj način nikad više nećete imati začepljen sudoper niti ćete plaćati majstore.

Osim toga, uz ovaj trik čak nećete morati ni prati sudoper nakon što u njega izlijete višak masti iz jela koje pripremate. Pitate kao je to moguće?

Katie je na slivnik stavila poveći komad aluminijumske folije koju je je oblikovala u vidu malene posudice. Potom je preko toga stavila cjediljku i jednostavno ulila meso s masnoćom. Nakon što je podigla cjediljku sva masnoća koja bi inače završila u sudoperi, bila je skupljena u foliju, koju je jednostavno pokupila, zatvorila i ostatke masnoće bacila u smeće. Ni trunka masnoće nije dospjela u sudoperu već je ostao besprijekorno čist pa nije imala potrebe da ga dodatno čisti.

Uslijedili su brojni komentari na ovaj njen post.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:06