Pazite se

Ovo su stvari koje ne smijete držati ispod sudopera i lavaboa...a svi ih držimo!

 /SHUTTERSTOCK

Prostor ispod sudopera i lavaboa većini služi za pohranu raznih sitnica s kojima "ne znamo gdje bi inače". No, dobro je znati da neke stvari ipak ne bi trebale tamo biti pohranjene iz raznih razloga. Ovo je popis nekih od njih.

Prvo, ispod sudopera i lavaboa ne bi trebali držati lijekove. Naime, područje ispod sudopera i lavaboa često je sklono vlazi, a u ovoj prostoru kupaonice temperatura zraka često postaje visoka tijekom tuširanja. Slično je i s kuhinjom, naravno, zbog kuhanja. Lijekovi, kako kažu i napomene na njihovom pakiranju, moraju se čuvati na hladnom i suhom mjestu, a to prostor ispod sudopera i lavaboa uglavnom nije.

image
/SHUTTERSTOCK

Druga stvar koju ne trebate držati na ovom mjestu su sredstva za čišćenje, a većina nas upravo to drži ovdje. Posebno se to odnosi na obitelji s malom djecom i kućnim ljubimcima. Takva sredstva su puna opasnih kemikalija koje mogu izazvati opekline i trovanje pa ne bi trebala biti dostupna najmlađim i najmanjim članovima obitelji.

image
/SHUTTERSTOCK

Nadalje, ispod sudopera i lavaboa ne treba se držati elektronička oprema, primjerice sušilo za kosu. Naime, već spomenuta vlaga može dugoročno oštetiti uređaje. Jer voda i vlaga ne samo da uzrokuju štetu, već mogu biti i opasnost od požara. Umjesto toga, trebali biste ih staviti na suho i prozračeno mjesto.

image
/SHUTTERSTOCK

I za kraj, ispod sudopera i lavaboa nikako nemojte držati bilo kakve namirnice. Zbog blizine odvoda ovdje je vlaga posebno visoka, što znači da bi hrana, poput krumpira, mogla brže pljesniviti i pokvariti se.

image
/SHUTTERSTOCK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:41