STARI TRIKOVI

Naše bake su najbolje znale kako za malo novaca očistiti cijeli dom

 /SHUTTERSTOCK
Sol djeluje kao abrazivno sredstvo, a limunska kiselina pomaže razlaganju čestica masnoće

Suvremena žena, a i poneki muškarac uvijek su u potrazi za novim savjetima i idejama za efikasnije i brže čišćenje površina u svom domu. Međutim ponekad nisu potrebna nova rješenja, jer postoji čitav niz starih trikova koje su koristile još bake naših baka, a koji su i više nego učinkoviti.

Majoneza uklanja tragove vode na drvetu

Sjećate li se onih neprivlačnih prstenova od čaša koji ostaju na drvenim površinama vašeg namještaja? Sve što vam treba da biste ih uklonili je malo omiljenog namaza sa sendvič. Majonezu nanesite na suhu krpu i tretirajte oštećenu površinu. Za nekoliko minuta krug će nestati.

image
/SHUTTERSTOCK

Uklonite hrđu sa metalnih dijelova uz pomoć specijalnog pripravka

Malo limunovog soka i svinjske masti će učiniti da hrđa s metalnih dijelova u vašem okruženju nestane. Limunska kiselina u prahu je idealna za pravljenje ovog pripravka, a doslovno će pojesti hrđu.

Krastavac briše tragove ogrebotina sa zidova

Osim za vašu omiljenu salatu, krastavac možete iskoristiti i da uklonite sitne tragove ogrebotina na zidovima u vašem domu. Tragovi koje često naprave nasloni stolica nestaju poput magije uz pomoć kore krastavca.

image
/SHUTTERSTOCK

Kombinacija soli i limuna protiv masnoće

Čarobni trik koji će vam pomoći da se brzo i lako riješite tragova zagorjele masnoće koja prekriva vaš štednjak i mikrovalnu dolazi u vidu kombinaciju soli i limuna. Sol djeluje kao abrazivno sredstvo, a limunska kiselina pomaže razlaganju čestica masnoće.

Masnoću s tepiha očistite uz pomoć soli i alkohola

Nije potrebno tepih nositi na kemijsko čišćenje nakon što ste uočili mrlje na njemu. Umjesto toga napravite pripravak koji uključuje jednu četvrtinu soli i tri četvrtine alkohola i nanesite na masni dio. Smjesa treba biti gusta i nanijeta obilno na mrlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:44