ISPROBANO!

Ljudi masovno stavljaju sirovu rižu u hladnjak. Kada čujete zašto, odmah ćete i sami početi to raditi!

 /SHUTTERSTOCK

Svi znamo da kuhanu rižu treba čuvati u hladnjaku. Uvjeti hlađenja sprječavaju rast bakterija koje mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju našem zdravlju. Sirovu ružu možete sigurno držati na sobnoj temperaturi. Pa zašto onda staviti vrećicu riže u hladnjak?

Za to postoji jako dobar razlog, piše Najzena.

Sirova zdjela riže u hladnjaku jednostavan je, učinkovit i ekološki prihvatljiv način da se riješite viška vlage. Također smanjuje neugodne mirise koji često izlaze iz hladnjaka. Riža pohranje na ovaj način djeluje i kao apsorber mirisa. Samo nemojte zaboraviti promijeniti rižu s vremena na vrijeme, pogotovo ako primijetite da je nabubrila ili je vlažna.

image
/SHUTTERSTOCK

Naravno, najvažnije je održavati hladnjak čistim. Ako se u njemu nalazi stara i pokvarena hrana, vrećica riže možda neće pomoći. Trebali biste redovito provjeravati police. Na poleđini se mogu spremiti proizvodi s dugim rokom trajanja, a ono što trebate brzo pojesti neka vam bude nadohvat ruke i vidljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:47