dobre metode

Konačno trebate naučiti: evo na koliko se stupnjeva trebaju prati ručnici

 /SHUTTERSTOCK

Preporučena temperatura za pranje ručnika ovisi o njihovoj namjeni i stupnju zaprljanosti. Općenito, za svakodnevno pranje ručnika za ruke ili tijelo dovoljna je temperatura od 40-60° C za uklanjanje nečistoća i bakterija. Za ručnike koji su jako zaprljani ili su bili izloženi tijelu ili površinama s bakterijama, preporučuje se pranje na temperaturama višim od 60° C kako bi se osigurala potpuna dezinfekcija.

Prilikom pranja ručnika važno je koristiti adekvatan deterdžent koji će ukloniti prljavštinu, masnoću i bakterije. Za dodatnu dezinfekciju možete dodati izbjeljivač ili dezinfekcijska sredstva koja su posebno formulirana za tkaninu koju perete. Pazite da izbjeljivači nisu prejaki i da ne oštećuju tkaninu ručnika. Materijal ručnika također može utjecati na temperaturu pranja.

Pamučni ručnici ili ručnici od mikrovlakana obično se mogu prati na višim temperaturama, dok ručnici od osjetljivijih materijala poput svile zahtijevaju nježniji pristup i niže temperature pranja kako se ne bi oštetila tkanina.

Osim pranja na odgovarajućoj temperaturi, važno je i redovito mijenjanje ručnika kako bi se spriječilo nakupljanje bakterija i neugodnih mirisa.Također, nakon pranja ručnike treba dobro osušiti na zraku kako ne bi došlo do stvaranja plijesni i gljivica, prenosi Krstarica. Ako je moguće, izbjegavajte omekšivače, koji mogu smanjiti upijanje ručnika. Pridržavanjem preporuka za temperaturu pranja, korištenjem kvalitetnih deterdženata i dezinfekcijskih sredstava te pravilnom njegom ručnika nakon pranja, osigurat ćete da Vaši ručnici budu čisti, mirisni i ugodni za korištenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:23