STARA METODA

Dobri, stari način da kuhinjski sudoper ostane besprijekorno svjetlucav

 Huy Nguyen/Unsplah
Tijekom vremena čelik je sklon ogrebotinama i gubi svoju sjajnu patinu sve dok ne postane star i estetski neprivlačan

Kako biste imali sjajan sudoper kao nov, jednostavno primijenite ovu staru i ekonomičnu metodu čišćenja.

Kupnja čeličnog sudopera znači dodati dašak bezvremenskog dizajna u vaš kuhinjski prostor. Međutim, čak i ovaj popularni materijal ima nedostataka, osobito kada se čisti neprikladnim i korozivnim proizvodima. Čelik je s vremenom sklon ogrebotinama i mrljama, gubi svoj prirodni sjaj i stvara patinu. Postoji prastara metoda koja se može upotrijebiti odmah, čak je i jeftina, kako bi sudoper ponovno bio sjajan i čist, kao da je upravo kupljen.

image
Steven Ungerma/Unsplash

Čelični sudoper uništen, koji su uzroci?

Kao što je gore spomenuto, kupnja čeličnog sudopera daje onu vrijednost koja naglašava cjelokupno životno okruženje. Postoje brojne ne samo estetske prednosti u korištenju ovog materijala, već i nedostaci ako se ne koristi i ne čisti optimalno. Važno je da čelični sudoper – s obzirom na njegovu osjetljivost – bude tretiran proizvodima koji ga ne mijenjaju u boji i ne stvaraju patinu.

Tijekom vremena čelik je sklon ogrebotinama i gubi svoju sjajnu patinu sve dok ne postane star i estetski neprivlačan. Zatim, kada dodate upotrebu kemikalija s korozivnim agensima, postaje teško vratiti se na staro. Glavni uzroci oštećenog i prljavog čeličnog sudopera su istrošenost, nepažnja pri pranju posuđa i uporaba neprikladnih proizvoda. Osim toga, nakon uporabe čelik treba potpuno osušiti kako bi se uklonio višak vode i vlage. Naprotiv, ako ga ostavite potpuno mokrog, možete primijetiti mrlje koje se s vremenom teško uklanjaju.

image
Andre Davis/Unsplsh

Stara metoda čišćenja čelika sudopera: dovoljna su dva sastojka

Važno je učestalo koristiti ocat i očistiti ovu površinu ovom starom i jeftinom metodom. Osim toga, glavni sastojci su deterdžent i soda bikarbona. Dvije kapi sredstva za pranje posuđa zajedno sa žlicom sode bikarbone nanesite na površinu i ostavite nekoliko minuta. Odmah nakon toga prođite četkom s mekim čekinjama ili krpom i pokušajte nježno istrljati područja. Temeljito isperite i zatim obrišite krpom kako biste uklonili sve tragove vode i vlage. Za optimalne rezultate ovog postupka najbolje je ponavljati ga jednom tjedno, kako bi čelik uvijek bio sjajan te dubinski nahranjen izravnim djelovanjem natrijevog bikarbonata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:36