JESTE LI SE IKAD PITALI?

Cijeli život ste biti u krivu! Postoji matematički ispravan način kako ukloniti jaja iz kartona

 MANCZUROV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Vjerojatno nikada niste razmišljali o tome, ali svatko ima svoj poseban način uklanjanja jaja iz kutije. Nakon što potvrdite da su sva jaja u dobrom stanju, možete ih vaditi slijeva nadesno, zdesna nalijevo, čak možete početi od središta i stići do rubova.

Očito je Twittersfera postala svjesna ove dileme i odmah je pokrenula raspravu o tome koji je ispravan način uklanjanja jaja. Korisnik Twittera po imenu Brian Faughnan postavio je pitanje: “Hej ljudi OKP-a. Praznite li kutiju za jaja zdesna nalijevo ili slijeva nadesno?”

Tim je tvitom Faughnan izazvao žestoku raspravu za koju vjerojatno niste ni znali da treba raspravljati.

OKP je stvaran poremećaj i tko bi rekao da će se ovaj razgovor nastaviti sa 400 komentara. Postoji toliko mnogo različitih metoda, a čitanje svih njih moglo bi uzrokovati da vam glava eksplodira ili dovesti u pitanje cijelu vašu rutinu. Samo pričekajte dok ne pročitate o pravom načinu razbijanja jajeta.

Pravi način za vađenje jaja iz kartona

Međutim, ovo je zapravo matematički obrađeno već prije, jer je YouTube kanal Mind Your Decisions napravio video koji prikazuje ono što oni vjeruju da su najbolje metode.

Dali su nekoliko prijedloga, počevši od ravnomjerne raspodjele u kutovima, pa idući prema sredini i održavajući ravnotežu kartona. Bez obzira na to kako izvadite jaja, samo ih nemojte ispustiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:19