Odlična rješenja

Ako ima volje, postoji i način kako stilski sakriti radijatore u domu: Evo par pametnih trikova

@garlic.and.co

 Garlic&Co Carmen
Evo kako učiniti da svaki kutak vašeg doma bude u stilu i da vas svi požele kopirati

Postoje neke stvari u kući s kojima jednostavno morate naučiti živjeti, poput dosadnog ukućana ili glomaznih radijatora (osim ako ne želite novi stan ili skupu obnovu). Danas smo usredotočeni na rješenja za ovo drugo, budući da je prikrivanje vašeg radijatora daleko lakša prepreka za rješavanje od manje idealnog cimera. Pronašli smo mnogo ideja i primjera poklopca radijatora koji odgovaraju različitim ukusima i potrebama života. Nastavite čitati i saznajte nekoliko pametnih trikova za ukrašavanje radijatora u stilu današnjih najmodernijih dizajnera interijera.

Izradite ormar

Jedan od najuobičajenijih načina za skrivanje radijatora je da izradite ormarić preko njega. Na raspolaganju su vam bezbrojne opcije, sve ovisi o vašoj želji kakav efekt želite postići i želite li pak taj dio istaknuti ili ga sakriti.

Razmišljajte strateški

U ovoj kupaonici koju je dizajnirala Elizabeth Roberts Architecture & Design, radijator zauzima prilično veliki dio zida. Kupaonica je tada strateški postavljena tako da većinu njegove površine pokriva vodoravna kada. I umjesto da ga obojite u bijelo kako biste ga stopili sa zidom, slobodno mu dajte drugačiju nijansu tako da izgleda zanimljivije.

Uklopite ga u dizajn

U ovom prostoru dizajniranom od deVol Kitchens, radijator je u potpunosti uklopljen u dizajn, a ne skriven. Svojom bojom se savršeno uklapa u stil kuhinjskih ormarića te zahvaljujući malim detaljima poput brončanih ventila čak i sam postaje dekoracija.

Naslonite umjetnine na njega

Izvrsno privremeno rješenje kada ne želite skretati veću pozornost na divovski radijator? Jednostavno postavite umjetnička djela na njega. Zatim, kad želite punu toplinu usred zime, jednostavno umjetninu možete pomaknuti u stranu.

Okružite ga s biljkama i ukrasima

Bez previše muke sakrijte radijator tako da ga okružite biljkama ili ukrasnim detaljima. Ako se potrudite i izaberete dovoljno zanimljive naglaske vaš radijator će ostati neprimjetan.

image
Unsplash

Sakrijte ga među namještaj

U ovom slučaju radijator je ostavljen u svom izvornom obliku, ali je skriven namještajem. Osim što se odvraća pozornost od radijatora dobila se i velika ušteda prostora te stilska vrijednost cijelog dijela.

Napravite policu

Ova polica, odnosno uski stolić nudi dodatni bonus u obliku površine na koju možete odlagati biljke ili dekor. Ovo je izvrsno rješenje kada je površinsko skladištenje malo i kada radijator isključuje mogućnost ugradnje ormarića.

Odvratite pozornost

Obojite radijator u istu boju kao i zidovi ili pak napravite potpuno kreativnu umjetničku instalaciju te prekrijte radijator s njome. Ovim postupkom ćete u potpunosti eliminirati ružni izgled radijatora.

Napravite stilski kutak

Iako je prvenstveno želja da se radijator ukloni iz vidnog polja to može biti inspiracija da stvorite poseban dio dajući mu unikatan izgled, a jednako tako i dodatnu funkciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 17:27