Božić 2018.

Originalni ukrasi od plutenih čepova

Predivni blagdanski ukrasi od pliutenih čepova Vedrane Hace

Svake godine tijekom adventa obitelj Vedrane Hace dom uljepšava drugačijim ukrasima koje prati određena boja za koju se odluče u skladu sa zamišljenom temom. Inspiraciju je za ove ukrase Vedrana pronašla u prirodnim materijalima poput jute, pluta, slame, drva i špage, a sve je zaslađeno medenjacima i aromatičnim cimetom.

- Negdje sam primijetila ukrase izrađene od plutenih čepova te sam i sama odlučila izraditi grozdove koji su se odlično uklopili kao ukras u našoj konobi. Tehniku sam odlučila isprobati i pri izradi adventskih vijenaca, a kako su se svidjeli obitelji i prijateljima, izradila sam ih malo više - objasnila je Vedrana Hace iz Rijeke, koja advent smatra najljepšim razdobljem u godini jer joj se čini da su tada ljudi puno osjećajniji i otvoreniji.

Za izradu jednog vijenca promjera 30-ak centimetara potrebno joj je oko sat vremena, a u prikupljanju potrebnih materijala ponekad joj pomogne i suprug. Vijenci zasad još nisu na prodaju, no Vedrana razmišlja o otvaranju kućne radinosti jer svoje slobodno vrijeme i inače popunjava kreativnim radom i izradom gipsanih venecijanskih maskica, ukrasnih boca i “torta” od pelena namijenjenih za darivanje novopečenih roditelja.

Tehnike izrade otkriva sama, ili se inspirira na internetu, a inspiracije joj ne nedostaje jer je pronalazi tijekom šetnje prirodom ili gradom, dok gleda televiziju ili pak dok obavlja kućanske poslove.

Foto: Davor Žunić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 07:39