U NOVOM SADU

Zavirite u divan stan najpoznatije srpske influencerice o čijem uređenju pričaju svi u regiji

 Mihajlo Čkovrić
Una Krlić i njezin suprug Pavle Anušić žive sa psom Kubom u 80 četvornih metara prostora koji djeluje kao da je prekopiran s Pinteresta

Srpska poduzetnica, model i influencerica Una Krlić ima divan stan od 85 metara kvadratnih koji izgleda kao da ga je netko prekopirao s Pinteresta. Životni je to prostor u Novom Sadu koji je savršen spoj minimalizma i elegancije, ali s potrebnom dozom topline koju svaki dom treba imati da bi bio ugodan za svog vlasnika. Una ovdje stanuje sa svojim suprugom, odvjetnikom Pavlom Anušićem, i psom Kubom.

image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić

Mladi bračni par ovakvim je uređenjem vlastitog doma pokazao kako ima besprijekoran ukus i kad je riječ o dizajnu interijera, a u tome im je značajno pomogao poznati srpski arhitekt Filip Rašković, koji je, između ostalog, uređivao i beogradski stan pjevačice Nataše Bekvalac. Iako se Una očito odlučila na pomno odabrane moderne komade namještaja, ipak nije htjela ništa prepustiti slučaju, pa je birala one koji se ističu estetikom, ali i funkcijom. Naime, većina komada u ovom stanu je multifunkcionalna i podređena samom prostoru, ovisno o željama i načinu života i boravka. Pazila je i na udobnost, pa gotovo sve u stanu izgleda kao savršeno za odmaranje i punjenje baterija nakon napornih i stresnih radnih dana.

image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić
image

Filip Rašković, arhitekt

Mihajlo Čkovrić

Unin stan sastoji se od velikog dnevnog boravka s otvorenom blagovaonicom i kuhinjom pregrađenom staklenim vratima, koja se nesmetano mogu otvoriti tako da kuhinja i vizualno postane dio dnevne cjeline. Pored toga, stan ima dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i terasu. Na svom Instagram profilu influencerica je tako otkrila da je s timom ljudi kojima vjeruje skoro godinu dana radila na izgledu svoja četiri zida i da je sada jako zadovoljna kako je sve ispalo. U taj su proces, kaže, uložili jako puno ljubavi i energije. Najviše je tu pomogao već spomenuti Filip Rašković, koji je njezine ideje osmislio, nacrtao i pretočio s papira u stvarnost. TODI Dizajn je, pak, svaki detalj razradio i idealno ga uklopio u postojeći prostor, od stola do ormara, kuhinje, komoda...

Una je od početka željela da ambijent ima umirujuću notu, a to je postignuto prirodnim materijalima i jednostavnim bojama i oblicima.

image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić
image

Una krlić, influencerica i poduzetnica

Mihajlo Čkovrić
image
Mihajlo Čkovrić

- Budući da se radi o novogradnji, projekt smo počeli dok je stan bio u sivoj gradnji, tako da smo imali priliku sudjelovati u cjelokupnom dizajnu, što je bilo od velike pomoći. Baza stana jesu bež tonovi i teksture prirodne boje hrasta. Trudili smo se da što više koristimo prirodne materijale u uređenju, poput kamena, drveta i lana - objasnio je arhitekt Filip Rašković i otkrio kako je većina namještaja naručena i nabavljena u tvrtki Gir koja uvozi poznate skandinavske brendove poput Ferm Livinga i Ethnicrafta, odakle dolaze i najzanimljiviji komadi, poput primjerice modularne sofe, koja je glavna zvijezda Uninog dnevnog boravka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2024 19:01