UDOBNOST I ESTETIKA

Promijenite izgled dnevnog boravka uz ova četiri najvažnija i elegantna elementa

Klupski stolići model Kubika, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin
Uz sofu, fotelju, rasvjetu i detalje možete udahnuti potpuno novo lice prostoru.

Dnevni boravak slobodno možemo nazvati središtem doma gdje se, uz kuhinju, odvijaju sve naše dnevne aktivnosti, ali ii nezaboravna druženja s obitelji i prijateljima. S obzirom na to da je riječ o najposjećenijoj prostoriji u domu, vjerujemo da nakon nekog vremena želite unijeti dašak noviteta u boravak, a mi vam donosimo četiri faktora uz koji će poprimiti sasvim novo lice.

Sofa i garniture za sjedenje kao najfunkcionalniji komadi

Za pravo opuštanje i uživanje u slobodnom vremenu koje provodite kod kuće, najbitnija je dobra sjedeća garnitura. Dok odmarate, čitate knjigu, gledate televiziju ili naprosto uživate u druženju sa svojim najbližima, želite imati onaj prepoznatljivi osjećaj relaksacije, zar ne? Stoga, od velike je važnosti odabir kvalitetne sofe ili garniture za sjedenje. Spoj udobnosti i vrhunske kvalitete donose modeli iz Natuzzija koji su prilagođeni za svaki ukus i tip uređenja.

image
Model Melpot, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Za prostranije dnevne boravke idealna je opcija Natuzzi modularne sofe Melpot. Zahvaljujući modularnom sustavu, na raspolaganju imate brojne elemente poput dvosjeda i trosjeda, ali i fotelja te taburea koji su iznimno praktični. U liniji možete kombinirati komade izrađene od najfinije talijanske kože kao i one od najboljih i najizdržljivijih tkanina.

image
Model Quadro, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Ako na raspolaganju imate manji prostor i preferirate klasičan elegantan dizajn, Natuzzi model Quadro donosi upravo to. Jednostavne i elegantne linije odolijevaju trendovima, a uz podesive naslone za glavu možete si pripremiti vlastitu unikatnu oazu za opuštanje.

image
Model Jeremy, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Još jedan od klasičnijih modela dolazi iz linije sjedeće garniture Natuzzi Jeremy. Jednostavne i čiste linije u kombinaciji s metalnim nogicama idealno se uklapaju u suvremeno uređeni prostor, ali i minimalistički tip uređenja.

image
Model Surround, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Malo moderniji pristup u samom dizajnu donose fluidne linije Natuzzi sjedeće garniture Surround koje su kao stvorene za ljubitelje visoke tehnologije. Naime, osim što garantiraju udobnost svojim dizajnom, uz ovaj model imate opciju ugradnje audio kompleta zahvaljujući kojem se možete u potpunosti prepustiti omiljenoj glazbi i uživanju u najdražim filmovima.

image
Model Notturno, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Ljubitelji velikih druženja i dobrih tuluma koji znaju potrajati dugo u noć na raspolaganju imaju Natuzzi sofu Notturno. Svojom kompaktnom veličinom, kauč se s lakoćom prilagođava svakom prostoru, a ujedno ima i funkciju kreveta koja uvijek dobro dođe ako gosti trebaju prespavati.

image
Model Opus, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Savršenu udobnost donosi Natuzzi sjedeća garnitura Opus. Svi jastuci ove elegantne sjedeće garniture punjeni su prirodnim guščjim perjem, a možete birati između dva različita materijala od kojih su izrađeni okvir, odnosno sjedeći i naslonski jastuci. Najpopularnija kombinacija, koja je ujedno i najljepša, je izbor kože za okvir i tkanine za jastuke. Također, za udobnije sjedenje lako se uz garnituru naruči i tabure, te dodatni ukrasni jastuci.

Fotelja je neokrunjena kraljica boravka

Postoji li išta bolje od ispijanja kave dok uživate ležerno zavaljeni u svojoj fotelji ujutro ili dok ispijate omiljenu čašu vina i čitate dobru knjigu nakon napornog dana na poslu? Postoji zasigurno, ali relaksacija i komfor koju nam pruža kvalitetna fotelja zasigurno nisu za zanemariti. Fotelja je najbolji odabir za svakoga tko se voli družiti, ali svejedno uživa u vlastitoj udobnosti, bez neželjenog gurkanja i ometanja, a ujedno je idealan dodatak u interijerima.

image
Fotelja model Cassia, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Fotelja Natuzzi Cassia zasigurno će postati zvijezda dnevnog boravka zahvaljujući svom fantastičnom dizajnu koji spaja geometriju i udobnost. Dolazi u opcijama s kožom, tkaninom ili kombinacijom ovih materijala, a drvene atipične nogice oduševljavaju već na prvi pogled dok udoban i prostrani zaslon osiguravaju komfor.

image
Fotelja model Marlene, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Jednako udobna, ali malo klasičnijeg dizajna koji vas poziva da se smjestite i naprosto uživate jest Natuzzi Marlene fotelja. Visoki leđni zaslon i drvene nogice dostupni su u koži različitih boja i uzoraka koje možete uskladiti s već predstojećim uređenjem.

Rasvjeta za uvijek dobru atmosferu

Rasvjetu najčešće zanemarujemo i odlučujemo se samo za najosnovnije komade, ali ona je nevjerojatno važna točka koja pruža posebnu atmosferu vašem životnom prostoru. Rasvjetna tijela uvelike pomažu kod prostorija u kojima nema puno danjeg svjetla i stoga je bitno postaviti stolne i podne lampe koje će vam omogućiti nesmetano uživanje.

image
Stolna lampa Vico, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Stolna svjetiljka Vico ne samo da će vam omogućiti dovoljnu količinu svjetla, nego će postati i pravi dekorativni predmet u dnevnom boravku. Ova svjetlosna skulptura odlikuje se svojim mekim, zaobljenim dizajnom koji utjelovljuje čistoću linija i prisutnost u prostoru.

image
Podna svjetiljka model Martini, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Podna svjetiljka Martini odlično se uklapa u moderno uređene prostore, ali i one minimalističkog tipa. Zahvaljujući svojim jednostavnim linijama inspiriranima čašama za martini, svojim čeličnim nijansama, strukturi i okruglom postolju daje eleganciju dizajnu rasvjete. Idealna je za profesionalno i kućno okruženje.

Dekoracija u vidu stolića

Stolići za kavu najbolji su primjer spoja dekorativnih i funkcionalnih komada koji posljednjih godina dolaze u svim oblicima i veličinama. Njihova primarna funkcija jest da služe za odlaganje stvari koje stalno koristimo, poput čaša, šalica, mobitela i novina, a najčešće su postavljeni između sofe i fotelje. Kod odabira stolića pripazite da njihova visina ne prelazi visinu sofe i fotelje, a možete birati između sjajnih modela.

image
Klupski stolići model Svevo, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Klupski stolići model Svevo kombinira noge izrađene od masivnog drveta s metalom i opciju s mramornom pločom. Bez obzira na to za koij tip ste se odlučili, ploča stola obrađena je vodootpornim premazom otpornim na ogrebotine koji štiti prirodne materijale, a više dimenzija vam omogućavaju slaganje po vašim željama.

image
Klupski stolići model Cava, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Modeli stolića Herman također se vješto poigravaju brojnim oblicima i veličinama i istovremeno oduševljavaju svojim vrhunskim dizajnom i kvalitetom. Zahvaljujući brojnim dimenzijama, moguće ih je modularno slagati kako bi se uklopili u bilo koju veličinu prostora, jednako kao i mogućnost odabira između drvenih, metalnih i mramornih materijala.

image
Klupski stolić model Herman, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Izvrsna kombinacija elegantnog stakla dolazi s klupskim stolićima Cava. Zahvaljujući svojem jednostavnom i minimalističkom dizajnu, možete ih modularno slagati u brojne geometrijske linije, a njihova funkcionalnost će se uklopiti u svaki prostor.

image
Klupski stolići model Kubika, photo by Natuzzi, salon Natuzzi Zagreb, Buzin

Šećer na kraju donosi Kubika Design by Pierangelo Sciuto. Stolić se sastoji od nekoliko različitih elemenata te je raspoloživ u verziji pravokutnog i kvadratnog oblika. U ponudi je više boja drveta, a funkcionalna unutarnja ladica ima mat finiš.

Više saznajte na www.natuzzi.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:50