PRESTIŽNA ZAGREBAČKA LOKACIJA

Kupili su stan od 150 kvadrata u kompleksu gdje dom imaju i brojni hrvatski nogometaši i biznismeni. Idemo tamo!

 Davor Denkovski

Stan je kupio bračni par navikao na suvremeni standard života sa svim njegovim prednostima. Ciljano su kupili su stan koji je namjenjen većoj obitelji. Savršen prostor po svojoj mjeri pronašli su u luksuznom stambenom kompleksu VMD Park Kneževa u centru Zagreba, izmedu ulice kneza Borne i kneza Branimira. Stan koji su odabrali bio je upravo ono što su htjeli - maksimalno prostran, kvalitetan, funkcionalan, na najvišoj razini tehničkih riješenja suvremenog dizajna.

Kako bi i interijer bio jednako dobar, vlasnici su se obratiti arhitektici Renati Capponi.

image
Davor Denkovski
image
Davor Denkovski
image
Davor Denkovski

-Ideja uređenja stana započela je u fazi prije same gradnje kompleksa tako da su pročelja, konstrukcijski i intalacijski parametri bili jedino ograničenje. Projekt interijera je obuhvatio idejni i izvedbeni projekt kroz komunikaciju i uvijete koje je MD model primjenio kod kupovine stana u kompleksu Park kneževa, nadzor nad izvođenjem radova obloga, stolarije, projekt elekrtike i rasvjete, montažu kupovnog dizajnerskog namještaja i sanitarne opreme i organizaciju radova na interijeru po završetku - ispričala je arhitektica Renata Capponi i dodala kako je sveukupna površina stana čak 150 četvornih metara. Sa samog ulaza u stan pruža se pogled preko zagrebačkih krovova s prema katedrali na Sljemenu Stan je na 5. katu zgrade, a trostrano osvjetljenje oplemenjuje prostor i svaki komad namještaja čini grandioznijim.

Stan je organiziran na sljedeći način: ulazni dio, dnevni boravak, kao otvoren prostor spojen kliznom stijenom s radnom sobom. Blagovaonica i kuhinja u nizu nastavak su na boravak. Spavaći dio čine Walk in garderoba koja povezuje spavaću sobu, kupaonicu i mini teretanu u zasebnu zonu.

image
Davor Denkovski
image
Davor Denkovski
image
Davor Denkovski
image
Davor Denkovski

-Izuzetna pažnja posvećena je rasvjeti kao ključu vrhunskog interijera. Projektom rasvjeta je postavljena slojevito kako bi se mogla različito koristiti u određenim dijelovima stana. Kuhinja je diktirana postojećim instalacijama i ideja da bude prostranija od standarda te oslobodi centralni prostor za kretanje i povezivanje funkcionalnih točaka centralna je ideja dizajna. U ovom stanu prevladava zvedba po mjeri,. Dominira stolarski, hrastov furnir, bajcao tamnosivi kako b ise postigao neutralan ugođaj prirodne harmonije - govori arhitektica.

U stanu se ističu i dizajnerski komadi namještaja, posebice ikonična Mah Jong sofa koja 70 godina caruje i predvodi modularan dizajn u domovima diljem svijera. Tu je i Less is more stol s betonskim nogama, ali i DePadovine police i Orsolo stol Carla Scarpe. I u spavaćoj sobi je jedan vrijedan dizajnerski komad. Krevet Roche Bobois.

image
Davor Denkovski
image
Davor Denkovski

-Vlasnici su svojim izborom sofe i kreveta (Mah Jong, Roche Bobois) usmjerili dizaj. Sve ostalo, osnovni koncept, razrada dizajna prepuštena je arhitektovom projektu. U sklopu arhitektonskog projekta usklađeni su zahtjevi, a arhitektonska je interpretacija stavljena na prvo mjesto. Ključna predispozicija za uspješan projekt koji ga izdvaja iz prosjeka su investitori koji struci otvaraju prostor a to se u ovoj priči dogodilo - smije se arhitektica.

image
Davor Denkovski
image
Davor Denkovski

Inače, u kompleksu VMD Park Kneževa svoje stanove kupili su brojni poznati Hrvati. Tako su stanove u Parku Kneževa kupili izbornik Zlatko Dalić, izbornik mlade reprezentacije Igor Biščan, hrvatski nogomenti reprezentativci Borna Sosa i Andrej Kramarić, dugogodišnji predsjednik Uprave Spar-a u Hrvatskoj Helmut Fenzl, vlasnik Mlinara Mato Škojo, nogometaš Milan Badelj, bivši košarkaš Gordan Giriček, nogometni trener Gordan Ciprić, hotelijer Mario Jantol, vlasnica tvrtke Domus Nobilis i dizajnerica interijira Mirjana Mikulec, Luka Abrus direktor i osnivač digitalne agencije Five, Alan Sumina osnivač Nanobita, Zlatko Marić vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol, Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a, Ivan Parać bivši vlasnik Pan-Peka, Zvijezdan Stanić predsjednik Uprave Stanić grupe, Dubravko Grgić vlasnik Euroherca i koncerna Agram...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:59