SVE SAMI UREDILI

Dom u kojem bi svatko poželio živjeti! Razigrani spoj boho, retro i modernog stila

 @villa_pocket/Instagram
Narativ dizajna ove kuće, odnosno vile je lagan i otvoren, ali i topao i privlačan

Negdje usred pandemije tajntveni Ollie i njegova obitelj odlučili su se preseliti u kuću na selu koju su samostalno uredili, u to isto vrijeme Ollie je napravio Instagram račun za svoju kuću koju je nazvao Villa Pocket. Samo podatak da je kuća u tek dvije godine postojanja premašila broj od 200 000 pratitelja dovoljan je razlog da i mi danas donesemo priču o njoj. Kuća na dvije etaže smještena je u Njemačkoj, u malom naselju nešto dalje od grada, a okružuje ju prekrasan zeleni vrt koji su vlasnici također sami uredili. Prostor pozornost privlači prvenstveno svojim razigranim, ali ujedno i blagim tonovima i bojama te eklektičnom atmosferom dok besprijekorno spaja vintage i retro elemente s modernom estetikom.

image
@villa_pocket/Instagram
image
@villa_pocket/Instagram

Narativ dizajna ove kuće, odnosno vile je lagan i otvoren, ali i topao i privlačan. Životni prostor je slojevit s pažljivo odabranim teksturama, uzorcima, bojama i paletama materijala. Zanimljiva sofa odvažne boje dočekuju u glavnom životnom prostoru, okružena prirodnim materijalima i zemljanim bojama koje suptilno unose toplinu i udobnost. Glavna ideja je da se svi osjećaju ugodno u kući i žele se tamo družiti i odmarati. Veliki prozori dopuštaju svjetlost uđe i stvori zanimljivu igru ​​svjetla i sjene.

Cijeli prostor podsjeća na neka prošla vremena, osunčana blagovaonica s kombinacijom različitih stolaca stvara zanimljivu dinamiku u cijelom prostoru. Drvene daske na podu održavaju cijeli dekor ukorijenjenim u prirodu.

image
@villa_pocket/Instagram
image
@villa_pocket/Instagram
image
@villa_pocket/Instagram

Blagovaonica teče u kuhinju s radnom površinom koja vizualno razgraničava prostore. Osim toga, suvremena kuhinja je u divnom retro izdaju roze pastelne boje s crno-bijelim pločicama na podu. Podsjeća malo na bakinu kuhinju, ali u potpuno suvremenom izdanju te je opremljena svim potrebnim napravama.

image
@villa_pocket/Instagram

U skladu s ostatkom doma na drugoj etaži se se smjestila dvije velike spavaće sobe, manja dječja te radna soba koje imaju spoj suvremenog s retro dodirom. Svaka od soba priča priču koja se spaja povlačenjem različitih tekstura, tekstila i namještaja kako bi se dočaralo različito raspoloženje. Vlasnici su bili skloni eklektičnoj i boho atmosferi, koja daje toplinu kroz različite slojeve.

image
@villa_pocket/Instagram
image
@villa_pocket/Instagram
image
@villa_pocket/Instagram

Spavaće sobe se razlikuju prvenstveno odabirom boje na naglašenom zidu, a ujedno su prošarane različitim elementima i dekoracijama koje upotpunjuju prostor, dok dječja također ima fotelju za sjedenje. Izdašan dotok svjetla i u ovim prostorima zadražan je do zadnjeg centimetra te je prvi cilj bio ne zatrpavati ga namještajem ili koristiti visoke i glomazne komade. Time se prostori čine otvorenim vizualno, koliko i prostorno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:29