DOMIŠLJATO RJEŠENJE

Čudo od 35 metara četvornih! Ovako prostran mali stan rijetko se viđa

 @hement.se
Mala kvadratura prostora nadomještena je dodavanjem galerije na kojoj su smješteni bračni krevet i poprilično velik prostor za garderobu

Prostor stare tvornice u Stockholmu koja je dugo godina stajala bez ikakve namjene prije nekoliko godina prodan je novom vlasniku koji je odlučio cijelu građevinu prenamijeniti u stambenu zgradu. Obzirom da se radilo o industrijskom prostoru svi stanovi imaju visoke stropove od čak 4 metra što je zapravo idealno poslužilo dizajnerima koji su uređivali ovaj preslatki stan od svega 35 metara četvornih.

image
@hement.se
image
@hement.se
image
@hement.se
image
@hement.se

Mala kvadratura prostora nadomještena je dodavanjem galerije na kojoj su smješteni bračni krevet i poprilično velik prostor za garderobu. Ovaj postupak oslobodio je prvu etažu stana i omogućio dovoljno prostora za kuhinju, dnevni boravak, prostor za blagovanje i kupaonicu.

image
@hement.se
image
@hement.se
image
@hement.se
image
@hement.se

Doista je teško povjerovati da ovaj prostor ima tako malu kvadraturu, a ovom dojmu uvelike doprinosi i odluka da se na istočnoj strani stana umjesto klasičnih prozora i vrata postavi velika staklena stijenka od poda do stropa koja obilno osvjetljava cijeli unutarnji prostor stana. Velike staklene stijenke također brišu granicu između prostora dnevnog boravka i malog skladno uređenog balkona koji postaje produženi dio interijera.

image
@hement.se
image
@hement.se
image
@hement.se
image
@hement.se

Bijeli zidovi u kombinaciji sa svijetlim namještajem i ponekim detaljima u sivoj i crnoj boji formiraju karakterističan skandinavski stil koji je upotpunjen profinjenim staklenim elementima poput vintage visećeg lustera ili staklenog stola koji poboljšava dojam prozračnosti u stanu uklanjajući barijere u dnevnom boravku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 11:04