Brette Haus

Brzo rješenje: Ova mala drvena kućica sastavlja se poput origamija u samo tri sata

 Brette Haus
Za proizvodnju kućica koristi se križno lamelirano drvo, što ih čini održivim i otpornim na vremenske utjecaje

Latvijski startup brette.haus instalirao je svoju prvu sklopivu kućicu prošle godine na obali Baltičkog mora. Ovaj je dio obale poznat i kao Jantarna cesta jer je to bila drevna trgovačka cesta koja je povezivala sjevernu i južnu Europu. Također, Riški zaljev je nepregledna linija plaža, a ova zanimljiva kućica pronašla je svoje mjesto tik uz obalu.

image
Brette Haus

Ova malena koliba/kuća bila je postavljena na zemljištu, zvanom Veczemju (u prijevodu - staro zemljište), uz dozvolu svojih vlasnika da pruži smještaj pješacima i ljubiteljima kampiranja. Dugi niz godina gradnja kuće značila je trošenje puno vremena i ulaganje puno truda. Međutim, u današnjem svijetu modernih tehnologija, ljudi mogu dobiti brža rješenja za ugodan život zahvaljujući montažnim pločama.

image
Brette Haus
image
Brette Haus

Brette Haus proizvodi standardizirane sklopive montažne dijelove od 18 do 49 četvornih metara za 8 tjedana, a cijena počinje od 700 € / m² što ove montažne kuće čini prilično pristupačnima.

image
Brette Haus

Sklopiva značajka omogućuje isporuku kuća cestovnim prometom na uobičajeni način bez ikakvih ograničenja. Jedna platforma od 12 metara (do 4 male kućice odjednom) mogla bi isporučiti do 100 kvadratnih metara prostora spremnog za upotrebu. U preklopljenom stanju kuće Brette imaju veličinu poput kontejnera.

image
Brette Haus
image
Brette Haus

Nema potrebe za trajnim temeljima. Kućice se mogu postaviti na bilo koje ravno tlo, međutim preporučuju se vijčani piloti. Postupak instalacije traje manje od 3 sata, uključujući priključke, a prostor za korištenje se povećava za 149% kada se kuća rasklopi.

image
Brette Haus
image
Brette Haus

Za proizvodnju kućica koristi se križno lamelirano drvo, što ih čini održivim, otpornim na vremenske utjecaje i imaju jako mali utjecaj na okoliš. Zapravo, količina ugljičnog dioksida pohranjena u konstrukciji CLT® veća je od proizvodne emisije. Ova simpatična kućica može preživjeti do 100 sklopivih ciklusa. Sva sanitarna oprema i elektrotehnika su već ukomponirati u konstrukciju. Sklopive kućice dizajnirane da se mogu isključiti iz mreže u samo nekoliko podešavanja: s kućicom se može naručiti prijenosni spremnik za otpad, kao i komplet solarne energije.

image
Brette Haus

Cijena jedne kućice od približno 48 metara četvornih iznosi negdje oko 20 000 eura odnosno 23 000$. Ovo je još jedna u nizu sada jako popularnih malih kućica koja se može koristiti za glamping ili joj sami možete dati namjenu koju poželite.

Na videu pogledajte kako nastaje Brette Haus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 12:35