Čas posla

Vrijeme je za stvaranje ugodne hygge atmosfere u dom. Ove ideje možete kopirati već danas

 Shutterstock
Stvoriti hygge atmosferu u domu zaista nije teško, jer se hygge stil temelji na vrlo jednostavnom konceptu

Hygge danski koncept uživanja u malim stvarima, potiče stvaranju tople atmosfere u domu i druženje s dragim nam ljudima i upravo zbog toga je Danska uvijek na vrhu popisa najsretnijih zemalja na svijetu.

Stvoriti hygge atmosferu u domu zaista nije teško, jer se hygge stil temelji na vrlo jednostavnom konceptu: uživanju u jednostavnim stvarima u životu. Ovaj koncept malih rituala koji usrećuju posebno je važan zimi za hladnih dana s dugim noćima, niskim temperaturama, blijedim bojama i nedostatkom sunčeve svjetlosti. Hygge koristi osnovnu, ali ugodnu paletu boja, meku rasvjetu, upaljene svijeće i ako tome još dodamo želju da podijelite autentičnu jednostavnost s ljudima koje volite, hladni zimski dani će postati topli i dobrodošli. U nastavku vam donosimo mali podsjetnik kako urediti dom u hygge duhu.

image
Yuliia Tretynychenko/Unsplash

1. Svijeće

Topao i nježan sjaj svijeće je dobrodošao u sve sobe u domu, bez obzira da li priređujete romantičnu večeru, opuštajuću kupku ili želite čitati uz svjetlost svijeća, koja je neizostavni dio hygge načina života.

image
HORNBACHNER, HILDA/LIVING4MEDIA

2. Neutralna paleta boja

Sve što dodate vašem domu u hygge stilu trebalo bi vam pomoći u stvaranju skladne i ugodne atmosfere, stoga je dobra kombinacija boja ključna. Odaberite neutralnu i opuštajuću paletu, koja uključuje pastelne nijanse, sivu, ružičastu, bež i drvo.

image
Svitlana/Unsplash

3. Ugodna atmosfera

Kreirajte opuštajuće kutke, ne zaboravite dodati velike prostirke i jastuke, ukrasne biljke i svježe i mirisno cvijeće.

image
Ann Danilina/Unsplash

4. Spa kupaonica

Kupaonicu prevarite u ugodno utočište gdje se možete opustiti kad god osjetite potrebu. Investirajte u minimalan, ali topao dizajn i pokušajte smanjiti nered minimum. S čime možete pretjerati? Sa svijećama, naravno.

5. Upalite kamin

Druženje ispred kamina jedno je od najljepših aspekata zime, naravno, ako ga imate. Za Dance je to tradicija, tradicija koju dijele s prijateljima i rođacima u okrilju doma.

image
Marcus Wallis/Unsplash

6. Upalite lampice

Tipična božićna svjetla idealna su za isticanje namještaja. Napravite romantičnu, toplu atmosferu, koja će vas opustiti čak i za najgoreg radnog dana.

image
Liza Azorina/Unsplash

7. Teksture

Stvaranje ugodnog dekora također znači briga o detaljima, kao što je uvođenje različitih tekstura. Razmislite o prirodnim materijalima kao što su drvo i vuna, koji će biti povezani sa zabavnim teksturama tepiha i jastuka.

image
Toa Heftiba/Unsplash

8. Pozovite prijatelje na druženje

Kao što ste već shvatili, hygge koncept se temelji na dijeljenju. Morat ćete razmisliti o svojim prostorima kao o savršenim mjestima susreta gdje možete dočekati prijatelje i rodbinu koja će se osjećati kao kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:03