uređenje doma

Tri boje za zid samo za hrabre

Boje su ključni element koji pomaže da se stvori prava atmosfera u domu pa nije iznenađenje da odluku o odabiru boje zidova ne shvaćamo olako. Bijela, kao i cijeli niz neutralnih nijansi uvijek će biti na vrhu popisa najpopularnijih boja jer se čine kao najsigurniji izbor te se lako kombiniraju i čine osnovu različitih stilova uređenja. Volimo vidjeti predivno uređene bijele interijere, no ne možemo poreći da posebno upečatljivi prostori uvijek imaju jednu intenzivnu i odvažnu boju zbog koje izgledaju zaista fantastično. Potrebno je malo hrabrosti i vizija odlično uređenog doma u kojem je boja zida dekoracija vrijedna pozornosti, a ne samo osnova za ostatak uređenja! Pogledajte tri boje koje bi stvorile upravo takav efekt u vašem domu, a s kojima vrijedi malo riskirati.

Petrolej zelena

Za ovu se boju većina ljudi teško odlučuje jer je zasićena i tamna, no ako ostatak svog prostora uredite u svijetlim bojama poput bijele, stvorit ćete izvrstan kontrast u prostoru. Kombinirajte ovu boju s materijalima poput svijetlog drva i kože, a za posebno dojmljiv efekt dodajte u prostor i koji žuti detalj koji će dodatno istaknuti raskošnu petrolej zelenu.





Crna

Crna boja predstavlja siguran odabir za stvaranje dramatičnog interijera koji oduzima dah. Budući da izgleda izvrsno uz sve moguće druge boje i materijale, jednako je praktičan odabir kao i bijela, samo je važno obratiti pozornost na raspored i prirodnih i umjetnih izvora svjetlosti.





Boja senfa

U jednom trenutku ova je boja apsolutno zavladala interijerima pa su odjednom prostori bili prepuni kauča, fotelja i taburea u ovoj zanimljivoj nijansi žute. Prije nego što se odvažite obojiti svoje zidove u ovu atipičnu boju, pomno isplanirajte i ostatak svog prostora, materijale koje ćete iskoristiti i detalje koji će je dodatno istaknuti. S bijelom, crnom i petrolej zelenom ne možete pogriješiti.





Izvor: Home Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:46