Snježana Sirovica iz brenda Sartess

Blagdanski motivi na torbicama ručne izrade

Modlice za kolače u obliku sobova i sanjki inspirirale su ovu kreativku na izradu prigodne linije

Kupila je kalupe za božićne kolače koje na kraju ipak nije ispekla. Modlice u obliku sobova i sanjki su Snježanu Sirovicu, kreativku iz Samobora, odvele u sasvim drugom smjeru. Inspirirale su ju da prema šablonama za slastice izradi motive od filca kojima je ukrasila posebnu blagdansku liniju torbica ručne izrade njezinog brenda Sartess.

Ubacila je i poneki praporac te detalje u kariranom uzorku i dobila neodoljive ženske torbe idealne za božićne i novogodišnje zabave. – Oduvijek sam voljela šivati, a kada sam završila srednju ekonomsku školu, odlučila sam upisati i tečaj šivanja. Kupila sam mašinu i otada se već 10 godina bavim izradom torbica za koje sama osmišljavam kroj, a omiljeni su mi modeli s bigl kopčanjem – ispričala je Snježana.

Nabava tkanine

Izrada započinje od ideje, a Snježana potom kreće u potragu za materijalima koje pronalazi u različitim domaćim trgovinama, ali najčešće ipak na internetu gdje je, kako kaže, ponuda najbolja. Nakon osmišljavanja prednje strane torbe koja je najvažnija, započinje krojenje dijelova i podstave s džepićima za mobitel i ruž za usne. Slijedi spajanje, postavljanje kukica i kopči te na kraju lanca.

– Uvijek radim više torbica odjednom, pa tako manjih mogu proizvesti oko 7, a većih otprilike 3 u jednom danu – objasnila je ova 34-godišnjakinja. Iako se već dugo bavi šivanjem i od toga živi, svoj zanat ne smatra poslom i nije ga se zasitila. Naprotiv, napominje kako je i dalje puna ideja te je nedavno završila i tečaj modnog dizajna i kostimografije te se namjerava ozbiljnije posvetiti i izradi odjeće.

Izrada ambalaže

– Trenutno za sebe šijem sve osim traperica, a izradila sam i nekoliko modela za prodaju. Volim volumen i miješanje tkanina poput pletenine, kepera i modernih umjetnih materijala. Većina odjevnih predmeta koje izradim ima kapuljaču jer ih obožavam. Uvijek sam se čudila zašto u trgovinama ima tako malo majica s kapuljačom, a sada mi je jasno da na njezinu izradu odlazi prilično velika količina materijala – smije se Snježana.Osmislila je i posebno pakiranje za proizvode koje šalje kupcima te ambalažu također izrađuje sama. Sastoji se od vrećice sašivene od materijala žutice i omotane špagom, a u vrijeme blagdana pošiljke ukrasi girlandom od filca. Torbice Sartess mogu se naručiti putem istoimenog Facebook profila, a cijene se kreću između 100 i 220 kuna.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:10