Teslaquila

Samo nebo je granica: Elon Musk lansirao vlastitu tekilu. Cijena? Sitnica!

Tesla
Prema internetskom opisu, tekila je odležala 15 mjeseci u bačvama od francuskog hrasta

Čini se da je Elonu Musku samo nebo granica. Osim što je pročitao cijelu enciklopediju Britannica u dobi od 8 godina, sam naučio programski jezik BASIC u svega tri dana i proizveo milijunti automobil s pogonom na baterije, ovih je dana ovaj kalifornijski proizvođač električnih automobila lansirao i vlastitu brendiranu tekilu u boci oblika munje.

Naime, prvog travnja 2018. godine, američki se poduzetnik na Twitteru našalio kako je unatoč silnim naporima Tesla "u potpunosti i totalno bankrotirao", što je dodatno začinjeno i fotografijom "onesviještenog Elona ispred posljednjeg Tesla Modela 3, okruženog bocama 'Teslaquille' s tragovima suza na obrazima ".

image
Tesla

Šest mjeseci nakon prvoaprilske šale, Musk je odlučio američkom Uredu za patente i zaštitne znakove dostaviti prijavu za zaštitni znak "Teslaquila". U međuvremenu je na Twitteru testirao dizajn bočice koja je imala više generični oblik od konačnog proizvoda. I tako, dvije godine nakon, piće je lansirano pod novim i jednostavnijim imenom Tesla Tequila, a dostupno je putem weba po cijeni od 250 američkih dolara.

image
Tesla

Riječ je o ručno puhanoj staklenoj boci u obliku munje, koja bi mogla biti referenca na električne automobile tvrtke, a dolazi s metalnim postoljem, koje drži zašiljeni vrh boce da stoji uspravno. Prema internetskom opisu, tekila je odležala 15 mjeseci u bačvama od francuskog hrasta i sadrži "sušeno voće i vaniliju u tragovima s blagim završetkom cimeta i papra".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:02