DISCOVEN

Pećnica za pizzu ili disko kugla? Otkačeni kućanski aparat koji donosi razigranost u dom

 Marcus Cresswell
Poput tradicionalnih pećnica na drva viđenih u Italiji i diljem svijeta, ‘Discovens‘ može postići visoke temperature

Nismo sigurni volimo li ovu pećnicu čak više od pizze koja ide u nju, ali Cresswellov aparat za pizzu u obliku disko kugle definitivno je pokupio puno simpatije. Visoka 17 centimetara i široka 11, pećnica za pizzu rotira se na svojoj bazi kao što bi to učinila disko kugla, a dolazi nakićena s više od 34 000 sićušnih ručno montiranih zrcalnih jedinica koje ovoj pećnici daju prepoznatljiv stil. Unutrašnjost ima kamenu jezgru s bazom za kuhanje koja omogućuje pećnici da dostigne temperaturu od 400°C, što omogućuje pečenje savršene pizze u napuljskom stilu za manje od 90 sekundi.

image
Marcus Cresswell
image
Marcus Cresswell

Dok je većina pećnica za pizzu napravljena s naglaskom na funkcionalnost, Cresswellova "Discovens" ima izgled koji je izrazito upečatljiv i gotovo poput dragulja. Sferična pećnica za pizzu stoji na stabilnoj platformi koja joj također omogućuje neovisno okretanje za 360°, dajući 34.000 zrcala na njezinoj površini priliku da reflektiraju svjetlost na jedinstvene načine. Disko kugla također priprema pizze, kruh i druge vrste pečenih jela za manje od nekoliko minuta zahvaljujući iznimno visokim temperaturama.

image
Marcus Cresswell

Poput tradicionalnih pećnica na drva viđenih u Italiji i diljem svijeta, ‘Discovens‘ može postići visoke temperature od 400°C u nešto manje od 20 minuta, što joj omogućuje pečenje pizza i drugih jela nevjerojatno velikim brzinama kako bi se razvila prekrasna hrskavost dok je unutrašnjost još uvijek nevjerojatno mekana i ukusna.

image
Marcus Cresswell

Razvijana tijekom razdoblja od 3 godine, Cresswell‘s je napravio 5 prototipova Discovena koji su otišli svojim pokroviteljima i pizzaiolima. Peć za pizzu dolazi unaprijed sastavljena i koristi drvo kao gorivo za rad. Pećnici je potrebno 20-25 minuta da se zagrije do raspona radne temperature, a otprilike 4-6 sati da se ohladi. Iako zrcala izgledaju nevjerojatno privlačno, stručno se preporučuje da se djeca drže podalje od pećnice dok je u upotrebi. Svaka pećnica također ima izolacijska vrata za kuhanje na kontroliranoj temperaturi. Discovens Pizza Oven je brončani dobitnik A‘ Design Award za 2023. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:02