IZNUDA

Nevjerojatan oglas za najam! Pogledajte što iznajmljuju za skoro 500 eura za noć

 /SHUTTERSTOCK
Osim iznosa za noćenje potrebno je platiti i dodatnih 118 eura za čišćenje

Caity iz Australije ostala je "zapanjena" nakon što je pronašla Airbnb oglas koji naplaćuje više od 468 eura- za noćenje u šatoru u nečijem stražnjem vrtu, prenosi Independent. Cijena boravka u regiji Northern Beaches u Sydneyju, sa samo platnom između vas i zvijezda u tuđem vrtu, raste ovisno o broju gostiju, što znači da bi jednonoćni boravak za troje u šatoru koštao 893 eura. Da stvar bude gora, postoji dodatna "naknada za čišćenje" od 118 eura.

image
Triston Dunn/Unsplash

Korisnica Airbnb-a po imenu Caity otkrila je da je smještaj u blizini plaže Warriewood nazvan "Camping Swag Under The Stars" - gdje "swag" u australskom slengu znači "prijenosna jedinica za spavanje", ali se također odnosi na šator.

"Isprva sam mislila da je to neka vrsta ludog glamping iskustva za tu cijenu", rekala je Caity za Kidspot. "Ali ne, to je u biti pljačka, čak i fotografije posjeda izgledale su neuredno, a dvorište kao da nije košeno mjesecima."

U opisu stoji da gosti mogu "kampirati istinski i udobno pod zvijezdama u ovoj vodootpornoj kamperskoj posteljini", a fotografije pokazuju da šator nije sastavljen - što bi se razumno moglo očekivati, s obzirom na cijenu.

image
Supplied

Kad je Caity kontaktirala domaćina kako bi ispitala "iznuđivačke cijene", obrazloženje je bilo da "posjed ima dosta zemlje na kojoj možete odabrati gdje ćete podići šator" i da je "na odličnoj lokaciji s pogledom na ocean i dolinu i noću se mogu vidjeti vrlo lijepa svjetla i čuti ocean".

Domaćini osiguravaju vreće za spavanje i deke, što je također navedeno kao razlog visokih cijena, te "veliki plavi bazen".

"Mislim da bi razumna cijena bila možda 48 eura po noćenju, iskreno," rekala je Caity.

Independent je kontaktirao Airbnb, koji je rekao da je oglas u međuvremenu uklonjen sa stranice.

"Zahvaljujemo našoj zajednici što nam je skrenula pažnju na ovaj problem", rekla je Susan Wheeldon, Airbnbova voditeljica za Australiju i Novi Zeland

"Osim ponašanja u skladu s našim standardima zajednice, Airbnb domaćini moraju osigurati da ispunjavaju naše stroge standarde pouzdanosti domaćina, koji uključuju obveze oko točnosti popisa, čistoće i komunikacije, između ostalog. Naš tim je usredotočen na to da svaki boravak bude pozitivno iskustvo za goste, domaćine i širu zajednicu."

Airbnb je potvrdio da nije bilo rezervacija dok je unos bio aktivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 14:00