Proljetna paleta

Male, ali efektne prilagodbe za više pikantnosti u vašem interijeru ovog proljeća

 FINE DESIGN STUDIO/@STUDIOFINEDESIGN/
Nježne boje, više svjetla i veseli printovi u fokusu su ovog proljeća. Ali kako postići da cijeli dizajn ne postane neusklađen?

Morate biti hrabri i sve malo dodatno začiniti, kako biste interijeru dali osobni karakter. S neonskim predmetima, otvorenim policama i upečatljivim namještajem stvoriti ćete začinjenu proljetnu paletu koja će odgovarati svakom godišnjem dobu.

Razmislite o slikama na zidu

Iako slike na zidu možda nisu prva stvar na koju pomislite, svakako ih uključite u dizajn. Dakako to ne mora biti skupi van Gogh. Odaberite moderne varijante s puno boja ili grube teksture kako biste stvorili dojam. Okruglo ogledalo također daje puno dobre atmosfere i odmah unosi više interesa za vaš interijer.

Svijetli detalji

Uz malu prilagodbu detalja možete puno postići. Odlučite se za svijetle boje za sezonu proljeće-ljeto i kombinirajte ih sa svijetlim pastelnim bojama. Može to biti cool holografska vaza, svijeće u veselim bojama ili nekoliko upečatljivih jastučića.

Zalijepite tapetu na zid

Proljetnu paletu možete začiniti i tapetama. Odaberite tapete s grubom teksturom ili izraženim printom. Ako želite, možete koristiti i dvije vrste tapeta, ako se slažu. To može postati žarišna točka vašeg doma.

Vrata i ručkice

Kada razmišljamo o namještaju, ručkice su često posljednja stvar na popisu. Međutim, taj mali detalj može uvelike utjecati na izgled prostorije, što smo vidjeli nebrojeno puta. I ne samo to, one definiraju stil uređenja, iako su jedan od jeftinijih elemenata namještaja, koji možete osvježiti novim setom ručkica, ili ih možete obojiti u neku upečatljivu boju. Još jedan detalj o kojemu možete razmisliti kako biste osvježili izgled doma su vrata. Provjerite jesu li vaša vrata spremna za malo nove boje?

Prigrlite promjene

Lijepa stvar kod mijenjanja interijera je to što nikada ne možete pogriješiti. Naravno da ćete s godinama imati poneki promašaj, ali iz toga samo učite. Ostvarite sve svoje snove i eksperimentirajte sa svojim dekorom. Usudite se upotrijebiti tu prekrasnu boju, zalijepite lijep print na zid ili izradite vlastitu umjetnost. Razmišljajte izvan okvira i posjetite trgovinu rabljenom robom kako biste kupili neke jeftine dragulje za dom ovog proljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:12