ZZZ...

Kafić u kojem ćete se dobro naspavati

 

Tvrtka koja se bavi proizvodnjom madraca, Casper, nedavno je u New Yorku odmah pored svoje trgovine madraca otvorila neuobičajen kafić. Radi se o novoj usluzi koja bi nam svima dobro došla - spavanju. Životni tempo nam nikada nije bio brži što je očito stvorilo potrebu za ovakvom vrstom usluge.

Iz Caspera kažu da je ovo idealna usluga za današnji tempo života, pogotovo u gradu koji nikada ne spava. Ljudi često nakon posla, a prije odlaska doma ili na neko druženje trebaju malo "napuniti baterije" tako da kratko odspavaju negdje. Tim iz Caspera želi oko spavanja stvoriti potpuno novu kulturu koja će, za razliku od trenutnih trendova manjka sna, naglasak stavljati na zdravu količinu spavanja. Osim toga, dugoročni plan im je normalizirati kratko dnevno spavanje, takozvani power nap. Stoga se nadaju kako će u skorije vrijeme ovaj koncept proširiti i na američke kampuse, zgrade velikih tvrtki te aerodrome.

Njihov novootvoreni kafić zove se The Dreamery. Za spavanje se možete unaprijed naručiti, a 45 minuta spavanja platit ćete 25€. U tu cijenu, osim spavanja, uključeni su četkica i pasta za zube, pidžama i tekućina za umivanje. Za ljepši san pripremili su i mirisna ulja te opciju uključivanja ambijentalne glazbe i upute za meditaciju u suradnji s Headspaceom. Krevet je, naravno, opremljen Casperovim asortimanom te se temeljito čisti i pere nakon svakog spavanja. Napravljen je i mali lounge u kojemu se nakon spavanja možete razbuditi.

Osim toga, za tvrtku Casper ovo nije prvi izum koji spavanje čini ovako dostupnim u današnjem ubrzanom tempu. Nedavno su također osmislili Napmobile, prikolicu u kojoj također možete prileći i odspavati. Prikolicu su vozili po gradovima zapadne Amerike, a termin za spavanje se trebao rezervirati.

Kafići za spavanje polako postaju trend posvuda. U posljednjih nekoliko godina nap cafés se otvaraju diljem svijeta. Jedan takav kafić otvoren je i u Španjolskoj. Njihove tradicionalne sieste na taj su se način u potpunosti modernizirale i preselile u 21. stoljeće.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 14:46